Prečo je la catrina dôležitá?

Obsah:

Prečo je la catrina dôležitá?
Prečo je la catrina dôležitá?

Video: Prečo je la catrina dôležitá?

Video: Prečo je la catrina dôležitá?
Video: САТЬЯ ДАС – гуру или аферист? Как ПРАВИЛЬНО выбрать психолога? Токсичная семейная психология! 2024, Október
Anonim

La Catrina sa stala „tvárou“sviatku Dia de los Muertos – nebola však prvá! … La Calavera Catrina bola vytvorená približne v roku 1910 ako odkaz na posadnutosť vysokej spoločnosti európskymi zvykmi a teda na mexického vodcu Porfiria Diaza, ktorého korupcia nakoniec viedla k mexickej revolúcii v roku 1911.

Prečo je Catrina dôležitá?

Podľa mestskej legendy korene La Catriny pochádzajú od aztéckej bohyne smrti Mictecacihuatl. V legende slúžila bohyňa rovnakému účelu ako La Catrina dnes: uctiť a chrániť tých, ktorí prešli a symbolizovať vzťah Mexičanov so smrťou

Čo predstavuje postava La Catrina?

Postava, ktorú vytvoril Posada v roku 1913, cestovala po celom svete a predstavuje spôsob, akým my, ako Mexičania, chápeme a predstavujeme smrť.

Čo predstavuje La Catrina v Dia de los Muertos?

"Catrina začala symbolizovať nielen El Día de los Muertos a mexickú ochotu smiať sa samotnej smrti, ale pôvodne bola catrina elegantná alebo dobre oblečená žena, takže sa to týka bohatých ľudí,“povedal de la Torre. "Smrť prináša túto neutralizujúcu silu; všetci sú si nakoniec rovní. "

Aký bol pôvodný účel La Catriny predtým, než sa stala symbolom El Día de los Muertos?

Pôvodný náčrt La Calavera Catrina spoločnosti Posada vznikol okolo roku 1910. Bol navrhnutý ako satira odkazujúca na európske posadnutosti lídra Porfiria Diaza, ktorého korupcia viedla k mexická revolúcia v roku 1911 a zvrhnutie jeho režimu.

Odporúča: