Čo je podstatné dokončenie?

Obsah:

Čo je podstatné dokončenie?
Čo je podstatné dokončenie?

Video: Čo je podstatné dokončenie?

Video: Čo je podstatné dokončenie?
Video: What is "substantial completion" in construction? [and how to define it] 2024, Október
Anonim

Podstatné dokončenie znamená projekt alebo časť projektu je vhodná na zamýšľané použitie. Majiteľ potom môže nehnuteľnosť obývať a užívať. Vlastník musí tiež zaplatiť dodávateľovi poslednú časť dlžných peňazí za tento projekt alebo časť projektu.

Čo sú podstatné dokončovacie práce?

Stavba v súkromnom vlastníctve, vzniká vtedy, keď sú splnené zmluvné podmienky na dokončenie stavebných povinností a vlastník je schopný prevziať alebo prevziať úžitkové užívanie a užívanie projekt.

Prečo je podstatné dokončenie dôležité?

Dosiahnutie podstatného dokončenia zvyčajne oprávňuje dodávateľa získať plnú platbu za svoju prácu, zníženú o sumy, ktoré si vlastník môže ponechať na zabezpečenie nevykonaných prác na punčoch alebo na zabezpečenie opráv chybnej práce. V dôsledku toho má dodávateľ nárok na platbu, aj keď projekt nie je úplne dokončený.

Aká je zákonná definícia podstatného dokončenia?

Podstatné dokončenie sa vzťahuje na štádium stavby alebo stavebného projektu alebo určenú časť projektu, ktorá je dostatočne dokončená v súlade so zmluvnými dokumentmi stavby tak, aby vlastník môže používať alebo obývať projekt budovy alebo jeho určenú časť na zamýšľaný účel.

Čo je zahrnuté v osvedčení o riadnom absolvovaní?

Kalifornská právna definícia „podstatného dokončenia“

  • Skutočné dokončenie práce;
  • Povolanie alebo používanie majiteľom po ukončení pôrodu;
  • 60 dní po ukončení všetkých prác na projekte; alebo.

Odporúča: