Logo sk.boatexistence.com

Čo znamená haecceity?

Obsah:

Čo znamená haecceity?
Čo znamená haecceity?

Video: Čo znamená haecceity?

Video: Čo znamená haecceity?
Video: Роб Найт: Как наши микробы делают нас теми, кто мы есть 2024, Smieť
Anonim

: stav jednotlivca alebo konkrétnej povahy: individualita, špecifickosť, toto špecifickosť: čím sa niečo odlišuje od akejkoľvek inej reality – porovnaj zmysel pre hlúposť 2.

Čo je haecceity vo filozofii?

Haecceity (/hɛkˈsiːɪti, hiːk-/; z latinského haecceitas, čo sa prekladá ako „toto“) je termín zo stredovekej scholastickej filozofie, ktorý prvýkrát vytvorili nasledovníci Dunsa Scota na označenie konceptu, ktorý, ako sa zdá, má vzniklo: neredukovateľné určenie veci, ktoré z nej robí túto konkrétnu vec

Ako používate Haecceity vo vete?

' 'Je tu tá haecceity, isness, stála rezerva, to je jedna vec: svet. ' ' Výnimočnosť veci robí túto konkrétnu vec tým, čím je.

Čo je to podstata?

1: podmienka byť existujúcou vecou bez ohľadu na to, čo môže byť o tejto veci známe alebo povedané. 2: podobnosť alebo afinita k jednému z členov a zvyčajne k druhému z páru alebo série metafora … vyzdvihuje totonosť toho alebo tohto- K. D. Burke.

Čo znamená Univocity?

Podstatné meno. jednohlasnosť (počítateľné a nespočítateľné, množné číslo) Stav alebo podstata jednohlasnosti. citáty ▼ (filozofia) Myšlienka, že slová opisujúce vlastnosti Boha znamenajú to isté, ako keď sa vzťahujú na ľudí alebo veci.

Odporúča: