Logo sk.boatexistence.com

Čo sa stane, ak je vysoký nekonjugovaný bilirubín?

Obsah:

Čo sa stane, ak je vysoký nekonjugovaný bilirubín?
Čo sa stane, ak je vysoký nekonjugovaný bilirubín?

Video: Čo sa stane, ak je vysoký nekonjugovaný bilirubín?

Video: Čo sa stane, ak je vysoký nekonjugovaný bilirubín?
Video: Какие кератомы и папилломы самые опасные. Как действовать безошибочно? 2024, Smieť
Anonim

Zdieľať na Pintereste Vysoký bilirubín môže viesť k žltačke Vysoká hladina bilirubínu v krvi je známa ako hyperbilirubinémia. Vysoká hladina bilirubínu môže spôsobiť žltačku. Žltačka spôsobuje, že koža a očné bielka sú žlté kvôli hnedému a žltému bilirubínu v krvi.

Čo znamená vysoký nekonjugovaný bilirubín?

Zvýšené hladiny môžu naznačovať poškodenie alebo ochorenie pečene. Vyššie než normálne hladiny priameho bilirubínu vo vašej krvi môžu naznačovať, že vaša pečeň nečistí bilirubín správne.

Čo spôsobuje zvýšenie nekonjugovaného bilirubínu?

Zvýšená produkcia bilirubínu a následná nekonjugovaná hyperbilirubinémia môže byť výsledkom zvýšenej katabolickej degradácie hemoglobínu a iných hemových proteínov, typicky v dôsledku zrýchlenej hemolýzy, veľkého hematómu, dyserytropoézy (napr.megaloblastická a sideroblastická anémia) alebo niekedy v dôsledku …

Je nekonjugovaný bilirubín toxický?

Nekonjugovaný bilirubín je toxický hydrofóbny odpadový produkt, ktorý musí byť rozpustný vo vode, aby sa mohol vylučovať. Tento bilirubín je známy ako „prehepatálny“, „voľný“, „nekonjugovaný“alebo „nepriamy bilirubín“(normálna hodnota=0,1 – 1,0 mg/dl). Sérový proteín albumín viaže nekonjugovaný bilirubín, čím je menej toxický.

Čo robí nekonjugovaný bilirubín?

Nekonjugovaný bilirubín je odpadový produkt rozpadu hemoglobínu, ktorý je vychytávaný pečeňou, kde sa premieňa enzýmom uridíndifosfoglukuronátglukuronozyltransferáza (UGT) na konjugovaný bilirubín. Konjugovaný bilirubín je rozpustný vo vode a vylučuje sa do žlče, aby bol odstránený z tela.

Odporúča: