Logo sk.boatexistence.com

Je bioelektrina jedno slovo?

Obsah:

Je bioelektrina jedno slovo?
Je bioelektrina jedno slovo?

Video: Je bioelektrina jedno slovo?

Video: Je bioelektrina jedno slovo?
Video: Человек-паук Marvel: Майлз Моралес (фильм) 2024, Smieť
Anonim

Súvisiace s účinkami elektriny na živé tkanivo. bi′o·e·lect·tric′i·ty (-ĭ-lĕk-trĭs′ĭ-tē, -ē′lĕk-) n.

Dá sa použiť bioelektrina?

Bioelektrické prúdy (a potenciály) ľudského tkaniva zaznamenané z povrchu kože elektrokardiografom (E. C. G.), elektroencefalografom (E. E. G.), elektromyografiou (E. M. G.) a podobnými citlivými prístrojmi sú široko používané v medicíne diagnostikovať stav rôznych životne dôležitých orgánov

Je bioelektrina to isté ako elektrina?

Najdôležitejší rozdiel medzi bioelektrickými prúdmi v živých organizmoch a typom elektrického prúdu používaného na výrobu svetla, tepla alebo energie je ten, že bioelektrický prúd je tokiónov (atómy alebo molekuly nesúce elektrický náboj), zatiaľ čo štandardná elektrina je pohyb elektrónov.

Čo znamená bioelektrina?

bioelektrina, elektrické potenciály a prúdy produkované alebo vyskytujúce sa v živých organizmoch. Bioelektrické potenciály sú generované rôznymi biologickými procesmi a vo všeobecnosti majú silu od jedného do niekoľkých stoviek milivoltov.

Existuje slovo ako elektrický?

Vedeli ste? Slovo elektrický je odvodené z gréckeho slova pre jantár, elektron. Až v modernej dobe sa elektrina začala prakticky využívať, ale niektoré elektrické javy sú známe už od staroveku.

Odporúča: