Logo sk.boatexistence.com

Ako začína subkonjunktiválne krvácanie?

Obsah:

Ako začína subkonjunktiválne krvácanie?
Ako začína subkonjunktiválne krvácanie?

Video: Ako začína subkonjunktiválne krvácanie?

Video: Ako začína subkonjunktiválne krvácanie?
Video: Возведение новых перегородок в квартире. Переделка хрущевки от А до Я. #3 2024, Smieť
Anonim

K subkonjunktiválnemu krvácaniu (sub-kun-JUNK-tih-vul HEM-uh-ruj) dochádza keď praskne malá krvná cievka tesne pod čistým povrchom oka (spojivka)V mnohých ohľadoch je to ako mať na koži modrinu. Spojivka nedokáže veľmi rýchlo absorbovať krv, takže krv sa zachytí.

Čo zvyčajne spôsobuje subkonjunktiválne krvácanie?

Väčšina prípadov subkonjunktiválneho krvácania nemá žiadnu známu príčinu. Niektoré udalosti a stavy môžu spôsobiť prasknutie krvných ciev v oku. Patria sem: Namáhanie (počas kašľania, kýchania, vracania alebo používania toalety)

Ako dlho trvá, kým sa objaví subkonjunktiválne krvácanie?

Pravdepodobne si nevšimnete žiadne príznaky, ako sú zmeny videnia, výtok alebo bolesť. Môžete mať len škrabavý pocit na povrchu oka. Červená škvrna môže narásť za 24 až 48 hodín. Potom pomaly zožltne, keď vaše oko absorbuje krv.

Je subkonjunktiválne krvácanie spôsobené stresom?

Napätie spojené s vracaním, kašľom alebo kýchaním môže tiež niekedy viesť k subkonjunktiválnemu krvácaniu. Stres nie je uznávanou príčinou subkonjunktiválneho krvácania Dobrou správou je, že ak ste mali spojivkové krvácanie, je to len kozmeticky nepríjemné, ale zmizne a neohrozuje zrak.

Prečo som sa zobudil so subkonjunktiválnym krvácaním?

Často si to prvýkrát všimnete, keď sa zobudíte a pozriete sa do zrkadla. Niektoré veci, ktoré môžu spôsobiť subkonjunktiválne krvácanie, zahŕňajú: Náhle zvýšenie tlaku, ako je prudké kýchanie alebo kašeľ. Máte vysoký krvný tlak alebo užívate lieky na riedenie krvi.

Odporúča: