Logo sk.boatexistence.com

Prijímate nulovú hypotézu?

Obsah:

Prijímate nulovú hypotézu?
Prijímate nulovú hypotézu?

Video: Prijímate nulovú hypotézu?

Video: Prijímate nulovú hypotézu?
Video: Prijímate nových ľudí do zamestnania? 2024, Smieť
Anonim

Nulové hypotézy nie sú nikdy akceptované Buď ich zamietneme, alebo ich zamietneme. Rozdiel medzi „prijatím“a „neodmietnutím“je najlepšie pochopiteľný z hľadiska intervalov spoľahlivosti. Ak hypotézu nezamietnete, znamená to, že interval spoľahlivosti obsahuje hodnotu „žiadny rozdiel“.

Ako zistíte, či prijímate alebo odmietate nulovú hypotézu?

Nastavte úroveň významnosti,, pravdepodobnosť chyby I. typu na malú - 0,01, 0,05 alebo 0,10. Porovnajte P-hodnotu s. Ak je P-hodnota menšia (alebo rovná), zamietnite nulovú hypotézu v prospech alternatívnej hypotézy. Ak je P-hodnota väčšia ako, nezamietajte nulovú hypotézu.

Prečo nikdy neprijmete nulovú hypotézu?

Nulová hypotéza nie je akceptovaná len pretože nie je zamietnutá Údaje, ktoré nie sú dostatočné na presvedčivé preukázanie, že rozdiel medzi priemermi nie je nula, nedokazujú, že rozdiel je nula. … Ak sú údaje v súlade s nulovou hypotézou, sú v súlade aj s inými podobnými hypotézami.

Čo to znamená, ak odmietnete nulovú hypotézu?

Po vykonaní testu môžu vedci: Odmietnuť nulovú hypotézu (čo znamená medzi týmito dvoma javmi existuje určitý, následný vzťah), alebo. Nepodarilo sa zamietnuť nulovú hypotézu (to znamená, že test neidentifikoval súvislý vzťah medzi týmito dvoma javmi)

Dokážete niekedy prijať nulovú hypotézu Prečo alebo prečo nie?

Zdá sa to logické, keďže prijať a odmietnuť sú antonymá (protiklady). Pri testovaní významnosti nulovej hypotézy však nikdy nemôže prijať nulovú hypotézu.

Odporúča: