Logo sk.boatexistence.com

Čo je bronchodilatačné mukolytikum?

Obsah:

Čo je bronchodilatačné mukolytikum?
Čo je bronchodilatačné mukolytikum?

Video: Čo je bronchodilatačné mukolytikum?

Video: Čo je bronchodilatačné mukolytikum?
Video: Moderní léčba kašle 2024, Smieť
Anonim

V tejto sérii: Chronická obštrukčná choroba pľúc (CHOCHP) Emfyzém Spirometria CHOCHP Inhalátory Orálne bronchodilatanciá Vzplanutia CHOCHP Použitie kyslíkovej terapie pri CHOCHP. Hlien (spútum) sa tvorí vo vašich pľúcach. Mukolytiká sú lieky, vďaka ktorým je hlien menej hustý a lepkavý a ľahšie sa vykašliava

Aké je použitie bronchodilatačného mukolytika?

Bronchodilatancia sú triedou liekov, ktoré uvoľňujú svaly obklopujúce dýchacie cesty. Bronchodilatátory sú jedným z hlavných spôsobov liečby respiračných chorôb, ako je astma, emfyzém a chronická bronchitída.

Aký je príklad bronchodilatátora?

Bronchodilatancia zahŕňajú krátkodobo pôsobiace beta2-agonisty ako ako albuterol, dlhodobo pôsobiace beta2-agonisty (ako je salmeterol, formoterol), anticholinergné látky (napr. ipratropium) a teofylín.

Aký typ lieku je bronchodilatátor?

Bronchodilatancia sú lieky, ktoré otvárajú (dilatujú) dýchacie cesty (bronchiálne trubice) pľúc uvoľnením bronchiálnych svalov a umožňujú ľuďom, ktorí majú problémy s dýchaním, lepšie dýchať. Bronchodilatátory sa používajú na liečbu: Astmy. Chronická obštrukčná choroba pľúc (CHOCHP.

Na čo sa mukolytikum používa?

Mukolytikum pomáha vykašliavate hlien (nazývaný aj hlien alebo spútum). Funguje tak, že váš hlien je menej hustý a lepkavý. To môže pomôcť, ak máte ochorenie, ktoré postihuje vaše pľúca, vrátane: chronickej obštrukčnej choroby pľúc (CHOCHP)