Logo sk.boatexistence.com

Čo je to polovičná kasta domorodcov?

Obsah:

Čo je to polovičná kasta domorodcov?
Čo je to polovičná kasta domorodcov?

Video: Čo je to polovičná kasta domorodcov?

Video: Čo je to polovičná kasta domorodcov?
Video: Богатейшее Японское море! Фугу, батимастер, марулька, шлемоносец, окунь штейндахнера // Субтитры 2024, Smieť
Anonim

V Austrálii je výraz „polovičná kasta“alebo akékoľvek iné pomerné vyjadrenie aboriginality veľmi urážlivé a vedie k trestnej, občianskoprávnej alebo fyzickej reakcii. Bol široko používaný v austrálskych zákonoch 19. a začiatku 20. storočia na odkaz na potomstvo európskych a domorodých rodičov.

Čo znamená polokastový domorodec?

polovičná kasta - ` potomok domorodej matky a iného ako domorodého otca'. … Pojem „polovičná kasta“na účely definície „domorodca“zahŕňa každú osobu, „ktorej jeden z rodičov je alebo bol pôvodným obyvateľstvom, a akékoľvek dieťa akejkoľvek takejto osoby“.

Aké percento domorodcov si potrebujete uplatniť?

One Nation NSW navrhlo zrušiť sebaidentifikáciu a zaviesť „nový systém“spoliehajúci sa na testovanie pôvodu DNA s výsledkom vyžadujúcim zistenie aspoň 25 percent Domorodí“predtým, než bude akceptovaná identifikácia First Nations.

Môže test DNA zistiť, či ste domorodec?

Ak vo svojich výsledkoch DNA dostanete oblasť domorodcov a ostrovanov v Torresovom prielivu, vám to povie, že ste pravdepodobne mali predka, ktorý bol domorodým Austrálčanom … Je to možné, v závislosti od aký vzdialený je domorodý austrálsky predok, že s nimi zdieľate príliš málo DNA na to, aby to náš test DNA zistil.

Ostali nejaké plnokrvné domorodé národy?

Áno, stále sú nejaké, aj keď ich nie je veľa. Takmer vyhynuli. Zostáva 5000 z nich. Celkovo je v Austrálii 468 000 domorodcov, z ktorých 99 percent je zmiešaných a 1 percento z nich je plnokrvných.

Odporúča: