Logo sk.boatexistence.com

Kedy vymeniť vysúšadlo?

Obsah:

Kedy vymeniť vysúšadlo?
Kedy vymeniť vysúšadlo?

Video: Kedy vymeniť vysúšadlo?

Video: Kedy vymeniť vysúšadlo?
Video: Kedy vymeniť brzdový kotúč? 2024, Apríl
Anonim

Odporúča sa výmena sušiacich guľôčok každé dva roky.

Je čas vymeniť vysúšacie guľôčky, keď:

  1. Rosný bod procesného vzduchu nedosiahne -40˚
  2. Čistenie/výmena filtrov nepomáha a prúdenie vzduchu z regeneračného ventilátora je dobré.
  3. Guľôčky sušidla môžete rozdrviť medzi prstami.

Kedy by sa mal vysúšací prostriedok vymeniť?

Odporúčame vymeniť vysúšadlo raz za tri roky pre systémy s otvoreným cyklom a raz za dva roky pre systémy s uzavretým cyklom. Vysúšadlo sa môže rozkladať rýchlejšie v závislosti od prostredia, kde sa používa. Teploty rosného bodu sú dobrým ukazovateľom toho, kedy je potrebné vymeniť vysúšadlo.

Ako zistíte, či je vysúšadlo zlé?

Vytiahnite guľôčky sušidla a rozdrvte ich medzi prstami Ak sú veľmi krehké a drobia sa pri tom, sú zlé a treba ich vymeniť. Vezmite polystyrénový pohár, naplňte ho asi 1 palcom sušiacich guľôčok a nalejte na ne vodu, len toľko, aby ste ich zakryli, alebo nechajte pár nad vodou.

Je potrebné vymeniť vysúšadlo?

Všetko vysúšadlo treba prípadne vymeniť alebo doplniť. Pred rozhodnutím o tom, aký materiál je pre sušičku najvhodnejší, je však potrebné zistiť niekoľko vecí. … Často je zbytočné žiadať zákazníka, aby si preštudoval príručku k sušičke.

Ako dlho vydržia vysúšacie filtre?

Pri správnej údržbe predfiltrov by mal aktivovaný oxid hlinitý vydržať až 5 rokov v sušičkách bez ohrevu. Pri tepelne regenerovaných sušičkách by vysúšadlo malo vydržať 2 až 3 roky. Vysúšadlo je možné vizuálne skontrolovať, či nedošlo k zmene farby a kontaminácii olejom.

Odporúča: