Logo sk.boatexistence.com

Funguje vnc na Macu?

Obsah:

Funguje vnc na Macu?
Funguje vnc na Macu?

Video: Funguje vnc na Macu?

Video: Funguje vnc na Macu?
Video: Утилита без которой нельзя переехать на Mac. Как читать, писать, форматировать NTFS диски на Mac? 2024, Smieť
Anonim

Vzdialenú plochu môžete použiť na prístup k počítaču so softvérom Virtual Network Computing (VNC) v systéme macOS, Linux alebo Windows a na zobrazenie a interakciu s obrazovkou počítača. Prístup VNC je podobný príkazu Control na vzdialenej ploche.

Funguje VNC prehliadač na Macu?

MacOS má už zabudovaný VNC Viewer. Pre adresu servera zadajte vnc://localhost:5944, kde 5944 bol port, ktorý sme preposlali vyššie. Ak nastavíte heslo pre svoju reláciu VNC (a mali by ste!), zobrazí sa výzva na zadanie hesla.

Potrebujem server VNC na Macu?

Server VNC vám umožňuje ovládať váš Mac z iného počítača. Druhý počítač nemusí byť Mac; môže to byť počítač so systémom Windows. Pre Mac je k dispozícii množstvo serverov VNC. Tieto už nie sú potrebné v systéme Mac OS X 10.4 a novšom.

Môžete VNC z Windows na Mac?

Ak sa chcete pripojiť z PC k Macu, budete si musieť nainštalovať klienta VNC v systéme Windows. Existuje množstvo bezplatných klientov, z ktorých si môžete vybrať, vrátane TightVNC. Po stiahnutí a nainštalovaní klienta VNC na PC sa vráťte do Macu a otvorte System Preferences.

Môžem vzdialene ovládať Mac zo systému Windows?

Zdieľanie obrazovky na diaľku je pohodlný spôsob prístupu k inému počítaču, ako keby ste sedeli pred ním. OS X a Windows majú túto schopnosť správne zabudovanú, čo znamená, že môžete jednoducho zdieľať obrazovku svojho Macu s počítačmi so systémom Windows a naopak.

Odporúča: