Logo sk.boatexistence.com

Počas lytickej infekcie je hostiteľská bunka?

Obsah:

Počas lytickej infekcie je hostiteľská bunka?
Počas lytickej infekcie je hostiteľská bunka?

Video: Počas lytickej infekcie je hostiteľská bunka?

Video: Počas lytickej infekcie je hostiteľská bunka?
Video: Dissecting Host-Virus Interaction: Lytic Replication Of Model Herpesvirus l Protocol Preview 2024, Júl
Anonim

V lytickom cykle sa fág replikuje a lýzuje hostiteľskú bunku. Tretím štádiom infekcie je biosyntéza nových vírusových zložiek. Po vstupe do hostiteľskej bunky vírus syntetizuje vírusom kódované endonukleázy, aby degradoval bakteriálny chromozóm.

Čo sa stane s hostiteľskou bunkou pri lytickej infekcii?

V lytickom cykle sa vírus pripojí k hostiteľskej bunke a vstrekne jej DNA Pomocou bunkového metabolizmu hostiteľa sa vírusová DNA začne replikovať a vytvárať proteíny. Potom sa zhromaždia úplne vytvorené vírusy. Tieto vírusy rozbijú alebo lyzujú bunku a šíria sa do ďalších buniek, aby pokračovali v cykle.

Je hostiteľská bunka zničená počas lytickej infekcie?

V lytickom cykle (obrázok 2), niekedy označovanom ako virulentná infekcia, infikujúci fág v konečnom dôsledku zabíja hostiteľskú bunku, aby vyprodukoval veľa vlastného potomstva.

Čo sa stane, keď dôjde k lýze hostiteľskej bunky?

Lýza buniek je bežným výsledkom vírusovej infekcie. Pozostáva z narušenia bunkových membrán, čo vedie k bunkovej smrti a uvoľneniu cytoplazmatických zlúčenín v extracelulárnom priestore.

Čo je to lytická infekcia?

Infekcia baktérie bakteriofágom s následnou produkciou väčšieho množstva fágových častíc a lýzou alebo rozpustením bunky. Zodpovedné vírusy sa bežne nazývajú virulentné fágy. Lytická infekcia je jedným z dvoch hlavných vzťahov medzi bakteriofágom a baktériou, pričom druhým je lyzogénna infekcia.

Odporúča: