Logo sk.boatexistence.com

Odkiaľ pochádzajú nechtíky?

Obsah:

Odkiaľ pochádzajú nechtíky?
Odkiaľ pochádzajú nechtíky?

Video: Odkiaľ pochádzajú nechtíky?

Video: Odkiaľ pochádzajú nechtíky?
Video: BAČA HÁDA MESTO ODKIAĽ POCHÁDZAJÚ | Hádaj kto som! 2024, Smieť
Anonim

Nechtíky patria do rodu Tagetes, ktorý obsahuje asi 40 druhov, všetky sú jednoročné. Všetky pochádzajú zo západnej pologule a prirodzene sa vyskytujú od juhozápadných Spojených štátov cez Strednú a Južnú Ameriku až po Argentínu V Mexiku sa nachádza viac druhov ako kdekoľvek inde.

Sú nechtíky invazívne?

Bežné, francúzske a črepníkové nechtíky možno pestovať v zemi alebo v kvetináčoch. … Nechtík kukuričný je vyšší ako bežné nechtíky. Hoci nepochádzajú zo Spojených štátov amerických, v niektorých častiach Európy rastú tak bujne, že sú považované za inváznu burinu.

Pochádza nechtík z Austrálie?

C altha introloba, bežne známy ako alpský močiar, je malá (počas kvitnutia 1–2 cm vysoká) bezsrstá, trváca vysokohorská bylina, ktorá je endemická pre alpské oblasti Austrálie a Tasmánie.

Kde sú africké nechtíky?

Africké nechtíky (Tagetes erecta), ktoré v skutočnosti pochádzajú z Mexika a Strednej Ameriky, boli posvätné pre Aztékov, ktorí ich používali ako liek a ako obradnú obetu bohovia slnka.

Odkiaľ pochádzajú nechtíky?

Netníky, francúzske aj africké, pochádzajú z Mexika a Guatemaly Boli objavené na začiatku 16. storočia a privezené do Európy a severnej Afriky koncom 16. storočia, kde boli boli rýchlo adoptované do záhrad. Rodinné meno, Tagetes, je odvodené od mýtického etruského božstva.

Odporúča: