Logo sk.boatexistence.com

Ovplyvňuje alkohol hladiny ketónov?

Obsah:

Ovplyvňuje alkohol hladiny ketónov?
Ovplyvňuje alkohol hladiny ketónov?

Video: Ovplyvňuje alkohol hladiny ketónov?

Video: Ovplyvňuje alkohol hladiny ketónov?
Video: Alcohol On Keto: The Dos And Don'ts Explained 2024, Smieť
Anonim

Hoci jeden pohár niečoho silného vaše telo z ketózy nevytrhne, pitie alkoholu počas ketodiéty ovplyvní váš pokrok. Konkrétne spomalí to rýchlosť ketózy „Pečeň dokáže vyrobiť ketóny z alkoholu,“povedala pre Elite Daily odborníčka na výživu Colette Heimowitz z Atkinsa.

Ako alkohol ovplyvňuje ketózu?

V ketóze alkohol zastavuje metabolizmus tukov na metabolizmus alkoholu Alkohol rozkladá niekoľko enzýmov na acetát, ktorý vaše telo využíva na energiu. Keď sa počas ketózy konzumuje alkohol, vaše telo sa premení na používanie acetátu ako zdroja energie a nie tuku.

Zvyšuje alkohol produkciu ketónov?

Pri nízkotučných diétach (5 % kalórií) alkohol (46 % celkových kalórií) nevyvolal ketonúriu ani hyperketonémiu, čo naznačuje, že kombinácia alkoholu a tukov v strave je nevyhnutná. Pridanie alkoholu do plátkov pečene potkana neovplyvnilo ketogenézu.

Prehlbuje alkohol ketózu?

Alkohol a ketodiéta

Pitie alkohol môže prehĺbiť vašu úroveň ketózy, ale spomalí proces chudnutia. Konzumácia alkoholu môže mať dobré aj zlé účinky na vašu pečeň, ktorá je zodpovedná za tvorbu ketónov.

Ako sa po pití dostanem späť do ketózy?

Návrat do ketózy môže trvá niekoľko dní v závislosti od toho, koľko ste vypili a ako vaše telo reaguje. Hlavným krokom, ako sa vrátiť späť do swingu, je zamerať sa na stravu. Prísne dodržujte ketodiétu so zdravými tukmi, striedmym obsahom bielkovín a nízkym obsahom sacharidov.

Odporúča: