Logo sk.boatexistence.com

Ste niekto z vás?

Obsah:

Ste niekto z vás?
Ste niekto z vás?

Video: Ste niekto z vás?

Video: Ste niekto z vás?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Apríl
Anonim

„Buď z vás“zvyčajne znamená „ jeden alebo druhý z vás“, a preto je jednotné a vy potrebujete „je“. Neformálne môže „buď z vás“znamenať aj „jeden alebo druhý alebo obaja“a v takom prípade je to množné číslo a potrebujete „ste“.

Je to niekto z vás alebo niekto z vás?

„buď“môže mať slovesá v množnom alebo jednotnom čísle A v tomto prípade je predmetom „ty“, čo je druhá osoba. Druhá osoba je konjugovaná rovnako ako tretia osoba v množnom čísle, takže „mať“je vhodnejšie, ale „mať“je prijateľné.

Čo znamená jeden z vás?

„Buď jeden z vás je vítaný, aby sa ku mne pridal“je spôsob, ako povedať, že jeden je vítaný, ale nie dvaja, a rečník neuvádza preferencie. Toto je veľmi odlišné od „Obaja ste vítaní, aby ste sa ku mne pridali“, čo znamená, že dvaja sú vítaní.

Je niektorý z nich alebo jeden z nich?

Malo by to byť " jeden z nich je". Pretože buď označuje výber jednej možnosti, má jednotné čísla. Malo by to byť aj „ktorýkoľvek z nich je.

Je buď alebo gramaticky správne?

Použite množné číslo, ak jeden (alebo oba) prvky sú v množnom čísle

chlapci alebo dievčatá schovali sladkosti. Ani dodávka, ani autá nie sú dostatočne rýchle. Často dáva zmysel mať vetu bez slova „buď“, ako napríklad: James alebo Mary skryli sladkosti.

Odporúča: