Logo sk.boatexistence.com

Prečo stále dostávam cervicitídu?

Obsah:

Prečo stále dostávam cervicitídu?
Prečo stále dostávam cervicitídu?

Video: Prečo stále dostávam cervicitídu?

Video: Prečo stále dostávam cervicitídu?
Video: CERVICITIS TREATMENT | IS CERVICITIS CURABLE | CURE91 2024, Marec
Anonim

Cervicitída môže byť výsledkom bežných sexuálne prenosných infekcií (STI) vrátane kvapavky, chlamýdií, trichomoniázy a genitálneho herpesu. Alergické reakcie. Alergia, buď na antikoncepčné spermicídy alebo na latex v kondómoch, môže viesť k cervicitíde.

Môžete dostať cervicitídu bez pohlavne prenosnej choroby?

O: Je možné dostať cervicitídu bez STI? Odpoveď: Áno, v niektorých prípadoch nie je cervicitída spôsobená STI Sexuálne prenosné infekcie sú najčastejšou príčinou tohto stavu, ale môžu ju spôsobiť aj alergie, poranenia a vaginálne baktérie nerovnováha (bakteriálna vaginóza), okrem iného.

Ako liečite chronickú cervicitídu?

Antibiotiká úspešne liečia cervicitídu vo väčšine prípadov. Ak cervicitída nie je úspešne liečená antibiotikami, môže byť potrebná laserová terapia alebo chirurgický zákrok. Váš lekár môže najlepšie určiť liečbu vašej cervicitídy na základe vášho veku, zvykov, diagnostických testov a dĺžky trvania ochorenia.

Čo sa stane, ak sa cervicitída nelieči?

Ak sa infekčná cervicitída nelieči, môže prerásť do zápalové ochorenie panvy, neplodnosť, mimomaternicové tehotenstvo, chronická panvová bolesť, spontánny potrat, rakovina krčka maternice alebo komplikácie súvisiace s pôrodom.

Môže sa cervicitída vyliečiť sama?

Ak vaša cervicitída nie je spôsobená infekciou, možno nebudete potrebovať žiadne lekárske ošetrenie. Problém sa často vyrieši sám od seba. Ak je to však spôsobené STI, budete chcieť okamžite liečiť základný stav.

Odporúča: