Logo sk.boatexistence.com

Znamená danse macabre?

Obsah:

Znamená danse macabre?
Znamená danse macabre?

Video: Znamená danse macabre?

Video: Znamená danse macabre?
Video: Camille Saint-Saëns - La danse macabre 2024, Smieť
Anonim

Tanec smrti, nazývaný aj danse macabre, stredoveký alegorický koncept všepremáhajúcej a vyrovnávajúcej sily smrti, vyjadrený v dráme, poézii, hudbe a výtvarnom umení západnej Európy hlavne v neskorom stredoveku.

Aký bol účel danse macabre?

Danse Macabre alebo tanec smrti je stredoveký koncept o sile smrti ako ekvalizéra. Bez ohľadu na to, kto ste alebo odkiaľ pochádzate, smrť si nás všetkých nájde. Výraz má úmrtne pozitívny tón. Nie je to určené na vyvolávanie strachu alebo obáv.

Je danse hrozný romantický?

40 “Danse Macabre” Camille Saint-Saëns bol francúzsky skladateľ, ktorý žil koncom devätnásteho a začiatkom dvadsiateho storočia a bol pianistom z romantickej éry. Samotné dielo je založené na starom francúzskom mýte o smrti. …

Odkiaľ pochádza slovné spojenie danse macabre?

Francúzsky výraz danse macabre môže byť odvodený z latinského Chorea Machabæorum, doslovne „tanec Makabejcov“V 2 Makabejských, deuterokánonickej knihe Biblie, ponuré mučeníctvo matka a jej sedem synov je opísaná a bola známym stredovekým námetom.

Aký je tanečný príšerný príbeh?

Saint-Saënsov Danse macabre, op. 40, je založené na francúzskej legende, že Smrť balí husle a prichádza hrať o polnoci na Halloween, čo spôsobuje, že kostry na cintoríne vyliezajú zo zeme na ich každoročnú tanečnú párty na cintoríne.

Odporúča: