Logo sk.boatexistence.com

Prečo vo westernovom prenose používame nitrocelulózu?

Obsah:

Prečo vo westernovom prenose používame nitrocelulózu?
Prečo vo westernovom prenose používame nitrocelulózu?

Video: Prečo vo westernovom prenose používame nitrocelulózu?

Video: Prečo vo westernovom prenose používame nitrocelulózu?
Video: Полный курс по Next js - Изучи Nextjs за 2 часа! | React SSR +таймкоды 2024, Smieť
Anonim

Nitrocelulózové membrány sú populárnou matricou používanou pri prenose proteínov kvôli ich vysokej väzbovej afinite k proteínom, kompatibilite s rôznymi metódami detekcie (chemiluminiscencia, chromogénna a fluorescencia), a schopnosť imobilizovať proteíny, glykoproteíny alebo nukleové kyseliny.

Prečo používame nitrocelulózu?

Nitrocelulózové sklíčko, nitrocelulózová membrána alebo nitrocelulózový papier je lepkavá membrána používaná na imobilizáciu nukleových kyselín v južných blotoch a severných blotoch Používa sa aj na imobilizáciu proteínov v západných bloty a mikroskopia atómovej sily pre jej nešpecifickú afinitu k aminokyselinám.

Prečo sa PVDF používa vo Western blotting?

Western blotting s použitím polyvinylidéndifluoridových (PVDF) membrán je jedna z najpopulárnejších techník na detekciu a charakterizáciu proteínov. Ak sa táto technika skombinuje s imunodetekciou, môže sa objasniť správanie konkrétneho proteínu.

Je nitrocelulózová membrána hydrofóbna?

Na rozdiel od polyakrylamidu poskytuje nitrocelulóza vhodnú podporu pre následné farbenie proteínov alebo imunochemickú charakterizáciu. Väzba na nitrocelulózu je prevažne sprostredkovaná hydrofóbnou interakciou (Schneider, 1980), hoci môžu byť zahrnuté aj elektrostatické sily (Farrah et al., 1981.

Ktorá je lepšia nitrocelulóza alebo PVDF?

Zatiaľ čo nitrocelulóza je krehká a krehká, PVDF je odolnejšia a má vyššiu chemickú odolnosť, vďaka čomu je ideálna pre aplikácie na ošetrovanie a sekvenovanie. Môže sa ukázať, že nitrocelulózu je ťažké odstrániť a znovu sondovať bez straty signálu.

Odporúča: