Logo sk.boatexistence.com

Prečo používať živicové upevňovacie prvky?

Obsah:

Prečo používať živicové upevňovacie prvky?
Prečo používať živicové upevňovacie prvky?

Video: Prečo používať živicové upevňovacie prvky?

Video: Prečo používať živicové upevňovacie prvky?
Video: Наливной пол по маякам. Ровная и красивая стяжка. #27 2024, Smieť
Anonim

Epoxidová akrylátová živica je najvhodnejšia na použitie v suchom a mokrom betóne. Vinylesterová živica však poskytuje rýchle vytvrdzovanie, gélovatenie a možnosť použitia v korozívnom prostredí. Bez ohľadu na váš výber, živica je jedným zo spôsobov, ako uistiť sa, že vaše upevňovacie prvky sú pevné a bezpečné.

Čo je živicová kotva?

Hmoždinky zo živice si poradia so základnými materiálmi tak rôznorodými, ako je betón a duté bloky, skala a pórobetón, kameň a dierovaná tehla. Vyplnením otvoru materiálom pomáhajú chrániť kotevnú tyč pred koróziou a základný materiál pred vniknutím vody. Odolávajú vibráciám.

Sú živicové kotvy pevné?

Zistili sme teda, že systémy zo živice môžu byť pevnejšie, pracovať s užším okrajom a rozmermi rozstupov a ponúknuť riešenie pre murivo. Aké sú však nevýhody? Môžu byť drahšie ako porovnateľné mechanické kotvy.

Na čo sa používajú epoxidové kotvy?

Epoxid je možné použiť na ukotvenie zábradlia alebo upevnenie predmetov do betónu alebo muriva pomocou závitových tyčí, výstuže, skrutiek alebo hmoždiniek, ktoré vyžadujú vysokú pevnosť a trvalé spojenie. Kotvenie epoxidu je cenovo dostupná a ľahko použiteľná možnosť pre inštalačné tímy.

Na čo sa používajú chemické kotvy?

A prečo ich používať? Chemické kotvenie je technika na upevnenie na betón a podobné podklady, ktorá poskytuje väčšiu flexibilitu ako mechanické kotvenie. Mechanická kotva, ako je objímková kotva, Dynabolt®, klinová kotva alebo zápustná kotva, sa vloží do betónu a po utiahnutí sa roztiahne.

Odporúča: