Logo sk.boatexistence.com

Čo je tokenizácia v pythone?

Obsah:

Čo je tokenizácia v pythone?
Čo je tokenizácia v pythone?

Video: Čo je tokenizácia v pythone?

Video: Čo je tokenizácia v pythone?
Video: Встреча №2-24.04.2022 | Диалог и ориентация членов команды Е... 2024, Smieť
Anonim

V Pythone tokenizácia v podstate znamená rozdelenie väčšieho množstva textu na menšie riadky, slová alebo dokonca vytváranie slov pre neanglický jazyk.

Ako používate tokenizáciu v Pythone?

Na dosiahnutie tohto cieľa sa používa súprava nástrojov prirodzeného jazyka (NLTK). Nainštalujte NLTK pred pokračovaním v programe python na tokenizáciu slov. Ďalej použijeme metódu word_tokenize na rozdelenie odseku na jednotlivé slová. Keď spustíme vyššie uvedený kód, vytvorí sa nasledujúci výsledok.

Čo robí NLTK Tokenize?

NLTK obsahuje modul s názvom tokenize, ktorý sa ďalej delí na dve podkategórie: Word tokenize: Metódu word_tokenize používame na rozdelenie vety na tokeny alebo slová. Tokenizácia viet: Metódu sent_tokenize používame na rozdelenie dokumentu alebo odseku do viet.

Čo znamená tokenizácia?

Tokenizácia je proces premeny citlivých údajov na necitlivé údaje nazývané „tokeny“, ktoré možno použiť v databáze alebo internom systéme bez toho, aby sa to týkalo rozsahu. Tokenizáciu možno použiť na zabezpečenie citlivých údajov nahradením pôvodných údajov nesúvisiacou hodnotou rovnakej dĺžky a formátu.

Čo znamená tokenizácia v programovaní?

Tokenizácia je akt rozdelenia postupnosti reťazcov na kúsky, ako sú slová, kľúčové slová, frázy, symboly a ďalšie prvky nazývané tokeny.

Odporúča: