Logo sk.boatexistence.com

Prečo inhibítory sglt2 spôsobujú dka?

Obsah:

Prečo inhibítory sglt2 spôsobujú dka?
Prečo inhibítory sglt2 spôsobujú dka?

Video: Prečo inhibítory sglt2 spôsobujú dka?

Video: Prečo inhibítory sglt2 spôsobujú dka?
Video: SGLT2 inhibitors may protect kidney and heart in adults with type 1 diabetes 2024, Smieť
Anonim

inhibícia SGLT2 znižuje renálny prah pre vylučovanie glukózy, čo vedie k renálnej glykozúrii, posunu vo využívaní substrátu od oxidácie sacharidov k oxidácii tukov a hyperglukagonémii; to predstavuje teoretické riziko ketoacidózy (vrátane euglykemickej ketoacidózy) v prítomnosti iných vyvolávajúcich faktorov …

Môže SGLT2 spôsobiť DKA?

Inhibítory sodno-glukózového kotransportéra 2 (SGLT2) súvisia s takmer 3-násobne zvýšeným rizikom diabetickej ketoacidózy (DKA) u niektorých pacientov s diabetom 2. typu (T2D), podľa údajov z retrospektívnej kohortovej štúdie publikovanej v Annals of Internal Medicine.

Prečo inhibítory SGLT2 zvyšujú LDL?

Závery-Naše štúdie na diabetických CETP-ApoB100 transgénnych myšiach rekapitulujú mnohé zo zmien v cirkulujúcich lipidoch zistených pri liečbe inhibície SGLT2 u ľudí a naznačujú, že zvýšený LDL cholesterol zistený pri tejto liečbe je kvôli znížený klírens LDL z obehu a väčšia lipolýza …

Prečo dapagliflozín spôsobuje DKA?

Inhibítory SGLT-2 navyše zvyšujú reabsorpciu acetoacetátu v obličkových tubuloch, čo zvyšuje hladinu ketolátok v krvi. Incidencia DKA spojená s dapagliflozínom bola hlásená ako < 0,1 %, ale hlásenia o DKA spojenej s inhibítormi SGLT-2 sa nedávno zvýšili.

Ako Farxiga spôsobuje ketoacidózu?

Hoci je to menej časté, u niektorých ľudí, ktorí užívajú Farxigu, sa môže vyvinúť závažný stav nazývaný diabetická ketoacidóza. Tento stav nastáva, keď bunky vášho tela nedostávajú glukózu, ktorú potrebujú na energiu. Namiesto toho vaše telo používa tuk na energiu, čo môže spôsobiť vysoké hladiny chemikálií vo vašej krvi nazývaných ketóny.

Odporúča: