Logo sk.boatexistence.com

Používa veterná turbína elektrinu?

Obsah:

Používa veterná turbína elektrinu?
Používa veterná turbína elektrinu?

Video: Používa veterná turbína elektrinu?

Video: Používa veterná turbína elektrinu?
Video: How do wind turbines work? - Rebecca J. Barthelmie and Sara C. Pryor 2024, Smieť
Anonim

Veterné turbíny fungujú na jednoduchom princípe: namiesto využívajú elektrinu na výrobu vetra-ako ventilátor-veterné turbíny využívajú vietor na výrobu elektriny. Vietor otáča lopatky turbíny podobné vrtuľám okolo rotora, ktorý roztáča generátor, ktorý vytvára elektrinu.

Koľko elektriny spotrebujú veterné turbíny?

Priemerná kapacita turbíny v databáze veterných turbín v USA (USWTDB) je 1,67 megawattov (MW). Pri kapacitnom faktore 33 % by táto priemerná turbína vygenerovala viac ako 402 000 kWh za mesiac – dosť pre viac ako 460 priemerných domácností v USA.

Vyrábajú veterné turbíny viac elektriny?

Typy veterných turbín:

Tento typ turbíny prichádza na myseľ pri predstave veternej energie s lopatkami, ktoré vyzerajú podobne ako vrtuľa lietadla. Väčšina týchto turbín má tri lopatky a čím vyššia je turbína a čím je lopatka dlhšia, typicky tým viac elektriny sa generuje

Ako vyrábajú veterné turbíny elektrinu?

Veterné turbíny využívajú lopatky na zber kinetickej energie vetra. Vietor prúdi cez lopatky a vytvára zdvih (podobný efektu na krídla lietadla), čo spôsobuje otáčanie lopatiek. Nože sú spojené s hnacím hriadeľom, ktorý roztáča elektrický generátor, ktorý vyrába (generuje) elektrinu.

Aké sú nevýhody veternej energie?

Medzi hlavné nevýhody veternej energie patrí nepredvídateľnosť, predstavuje hrozbu pre divokú zver, vytvára nízky hluk, nie je esteticky príjemná a existuje obmedzené miesta vhodné pre veterné turbíny.

Odporúča: