Aká je definícia poikilotermy?

Obsah:

Aká je definícia poikilotermy?
Aká je definícia poikilotermy?

Video: Aká je definícia poikilotermy?

Video: Aká je definícia poikilotermy?
Video: 🌪 Вращение на британском ШПИНДЕЛЕ. Чаплыга: Я Родиной не торгую! Совбез у Путина. НАТО после победы 2024, Septembra
Anonim

Lekárska definícia poikilotermy: organizmus (ako žaba) s premenlivou telesnou teplotou, ktorá je zvyčajne o niečo vyššia ako teplota jeho prostredia: chladnokrvný organizmus.

Čo je polkilotermická?

poikilothermal (ˌpɔɪkɪləʊˈθɜːməl)

/ (ˌpɔɪkɪləʊˈθɜːmɪk) / prídavné meno. (všetkých zvierat okrem vtákov a cicavcov) s telesnou teplotou, ktorá sa mení s teplotou okoliaPorovnaj homoiotermické.

Čo sú organizmy Poikilotherms?

Poikiloterma je organizmus, ktorého vnútorná teplota sa značne mení Je opakom homeothermy, organizmu, ktorý udržiava tepelnú homeostázu. Vnútorná teplota poikilotermy sa zvyčajne mení s okolitou teplotou prostredia a mnohé suchozemské ektotermy sú poikilotermné.

Sú ľudia poikilotermní?

Telesná teplota jadra mäsožravcov, koní a ľudí kolíše počas dňa o jeden až dva stupne Celzia v závislosti od aktivity. … Ryby, obojživelníky alebo plazy nie sú veľmi ovplyvnené miernym poklesom telesnej teploty. Patria medzi poikilotermné organizmy alebo ektotermy.

Je had poikilotermický?

Hady a iné ektotermy sú chladnokrvné živočíchy, ktorým chýba schopnosť vnútorne vytvárať telesné teplo. Tieto zvieratá, známe tiež ako poikilotermy, sa musia pri regulácii svojej telesnej teploty spoliehať výlučne na vonkajšie zdroje, aby zostali v teple a aby sa vyhli prehriatiu.

Odporúča: