Logo sk.boatexistence.com

Mali by sa aktualizovať tabuľky faktov?

Obsah:

Mali by sa aktualizovať tabuľky faktov?
Mali by sa aktualizovať tabuľky faktov?

Video: Mali by sa aktualizovať tabuľky faktov?

Video: Mali by sa aktualizovať tabuľky faktov?
Video: Data Warehouse #18: Fact Types - Accumulating Snapshot Facts 2024, Smieť
Anonim

Preto je aktualizácia tabuliek faktov rýchlym, jednoduchým a jasným riešením. Ale to, že takéto skratky môžu „fungovať“, neznamená, že tieto techniky sú osvedčeným postupom. Aj keď vás okolnosti môžu presvedčiť, že je potrebné vykonať aktualizácie, nezabudnite, že aktualizácia nie je optimálna.

Prečo je potrebná tabuľka faktov?

Periodické prehľadové tabuľky faktov používajú sa na rýchle vyhodnotenie a kontrolu výkonnosti opatrení v určených časových intervaloch (týždeň, mesiac, štvrťrok, rok atď.).

Čo by malo byť v tabuľke faktov?

V dátovom sklade sa tabuľka faktov skladá z meraní, metrík alebo faktov obchodného procesu Nachádza sa v strede hviezdnej schémy alebo schémy snehovej vločky obklopenej rozmerové tabuľky.… Primárny kľúč tabuľky faktov je zvyčajne zložený kľúč, ktorý sa skladá zo všetkých cudzích kľúčov.

Sú hviezdičkové schémy stále relevantné?

Hviezdicová schéma zostáva relevantná bez ohľadu na veľkosť vašich údajov, hoci pri modelovaní hviezdnej schémy sú najbežnejšie malé množiny údajov. Dostupnosť jednoduchého dotazovania údajov na fakty a dimenzie je intuitívna a časovo nenáročná.

Sú tabuľky faktov úplne denormalizované?

Fakt tabuľky sú úplne normalizované Ak chcete získať textové informácie o transakcii (každý záznam v tabuľke faktov), musíte sa pripojiť k tabuľke faktov pomocou tabuľku rozmerov. Niektorí hovoria, že tabuľka faktov je v denormalizovanej štruktúre, pretože môže obsahovať duplicitné cudzie kľúče.

Odporúča: