Logo sk.boatexistence.com

Čo je to modrý tartan?

Obsah:

Čo je to modrý tartan?
Čo je to modrý tartan?

Video: Čo je to modrý tartan?

Video: Čo je to modrý tartan?
Video: ПАЗЛ 🦋 Бумажные Сюрпризы🌸💓Крутая распаковка💗Марин-ка Д 2024, Smieť
Anonim

Poľovnícky tartan klanu Maclean je najstarší zaznamenaný tartan v Škótsku. Popis je zahrnutý na charte krajín Nerrabolsadh na ostrove Islay v roku 1587. Je to tento, poľovnícky, tartan, ktorý sa zvyčajne nosí na príležitostnejšie príležitosti.

Čo je známy klan Maclean?

počúvať); Škótska galčina: Clann MhicIllEathain [ˈkʰl̪ˠãũn̪ˠ vĩçˈkʲiʎɛhɛn]) je škótsky klan z Vysočiny. Sú jedným z najstarších klanov na Vysočine a vlastnili veľké plochy pôdy v Argyll, ako aj na Vnútorných Hebridách. Mnoho skorých MacLeanov sa preslávilo svojou cťou, silou a odvahou v boji

Odkiaľ pochádza klan Maclean?

Klan Maclean je jedným z najstarších galských1 klanov zo Škótska, ktorý sa usadzuje predovšetkým vo vnútorných Hebridách a v Západnej vysočine. Klan Maclean má svoje meno od svojho prvého náčelníka, Gilleaina na Tuaighe. po anglicky znamená Gillean of the Battle-Axe.

Je Maclean Ír alebo Škót?

MacLean, Maclean, McLean, McClean, McLaine a McClain je gaelské priezvisko (MacGill-Eain v škótskej gaelčine, Mac Giolla Eoin v írskej gaelčine). Priezvisko McLean/MacLean má niekoľko rôznych pôvodov, avšak klanové priezvisko je anglicizáciou škótskeho gaelského Mac Gille Eathain.

Koľko tartanov Maclean existuje?

S 9 tartanom na výber je MacLean Clan skutočne rozmaznaný.

Odporúča: