Logo sk.boatexistence.com

Čo je bik na zdravotnom poistení?

Obsah:

Čo je bik na zdravotnom poistení?
Čo je bik na zdravotnom poistení?

Video: Čo je bik na zdravotnom poistení?

Video: Čo je bik na zdravotnom poistení?
Video: What is benefit in kind? BIK (Benefits in kind explained) 2024, Smieť
Anonim

Zamestnanci, ktorí sa v práci zúčastňujú na skupinových systémoch zdravotného poistenia, dostávajú účtované naturálne dávky (BIK) s daňou z príjmu, sociálnym poistením súvisiacim so mzdou (PRSI) a univerzálnym sociálnym poistenie (USC) je zdaňované z hrubej hodnoty krytia.

Platíte BIK na zdravotné poistenie?

Ak si zakúpite zdravotné poistenie v mene zamestnanca, bude sa to považovať za zdaniteľné BIK. Hoci suma, ktorú platí zamestnávateľ poisťovateľovi, predstavuje čisté náklady na poistenie, hodnota BIK pre zamestnanca je založená na hrubých nákladoch.

Ako funguje Bik na zdravotnom poistení?

Pre mnohých ľudí sú náklady na BIK relatívne malé v porovnaní s výhodami a pokojom v duši, ktoré si užívajú z krytia zdravotného poistenia.…Vo väčšine prípadov váš zamestnávateľ automaticky odpočíta daň, PRSI a USC, ktoré sa majú vybrať, na základe hrubej hodnoty všetkých naturálnych výhod pri zdroji.

Čo je zdravotníctvo Bik?

Ak za vás platí zdravotné poistenie zamestnávateľ, zvyčajne platíte daň vo výške, ktorá sa vzťahuje na náklady na vaše poistné. Je to preto, že s politikou sa zaobchádza ako s „ naturálnymi dávkami“– s dávkou, ktorá sa dostáva zo zamestnania, ale nie je zahrnutá vo vašom plate alebo mzde.

Čo je BIK na výplatnej páske?

A Naturálna výhoda (BIK) je akákoľvek nepeňažná výhoda v peňažnej hodnote, ktorú poskytnete svojmu zamestnancovi. Tieto výhody môžu byť tiež označované ako pomyselná mzda, okrajové výhody alebo výhody. Výhody majú peňažnú hodnotu, takže sa s nimi musí zaobchádzať ako s zdaniteľným príjmom.

Odporúča: