Logo sk.boatexistence.com

Čo je to bakalársky program?

Obsah:

Čo je to bakalársky program?
Čo je to bakalársky program?

Video: Čo je to bakalársky program?

Video: Čo je to bakalársky program?
Video: VŠE FIS – Aplikovaná informatika, bakalářský studijní program 2024, Smieť
Anonim

Pregraduálne vzdelávanie je vzdelávanie vykonávané po stredoškolskom vzdelávaní a pred postgraduálnym vzdelávaním. Zvyčajne zahŕňa všetky postsekundárne programy až po úroveň bakalárskeho štúdia.

Čo znamená bakalársky program?

Pregraduálny študent je študent, ktorý študuje na prvom stupni vysokoškolského vzdelávania (znamená úroveň po strednej škole) na vysokej škole alebo univerzite. Vysokoškolskí študenti sú zvyčajne tí, ktorí pracujú na získaní bakalárskeho titulu (alebo menej často pridruženého titulu).

Aký je rozdiel medzi vysokoškolákmi a postgraduálnymi študentmi?

V Spojených štátoch vysokoškolské štúdium predstavuje čas, ktorý študenti strávia získavaním titulu po ukončení stredoškolského vzdelania. Postgraduálne štúdium v USA sa vzťahuje na čas, ktorý študenti strávia pokračovaním ďalšieho, vyššieho titulu po ukončení bakalárskeho štúdia.

Ako zistíte, či ste vysokoškolák alebo absolvent?

Študenti sa považujú za vysokoškolákov, ak sa snažia získať certifikát, pridružený alebo bakalársky titul. Väčšina bakalárskych programov (BA, BS, BFA atď.) trvá 4 roky. Po ukončení bakalárskeho štúdia môžete pokračovať v postgraduálnom štúdiu. Postgraduálne programy sú kratšie (jeden až dva roky).

Kto sa považuje za postgraduálneho študenta?

postgraduálny študent je niekto, kto získal bakalársky titul a pokračuje v ďalšom vzdelávaní v špecifickej oblasti. Viac ako 1 000 amerických vysokých škôl a univerzít ponúka programy vedúce k postgraduálnemu titulu v širokom spektre odborov.

Odporúča: