Logo sk.boatexistence.com

Robí vás státie rýchlejším?

Obsah:

Robí vás státie rýchlejším?
Robí vás státie rýchlejším?

Video: Robí vás státie rýchlejším?

Video: Robí vás státie rýchlejším?
Video: Riding Seated Vs Standing | Which Is Faster For Uphill Cycling 2024, Smieť
Anonim

Testu sa museli zúčastniť 2 skupiny dobrovoľníkov a tí, ktorí museli stáť, reagovali v priemere o 20 milisekúnd rýchlejšie ako tí, ktorí sedeli. Dlhé sedenie môže znížiť rýchlosť a kvalitu učenia a zapamätania si vecí.

Pomáha státie pri behu?

“ Keď stojíte, zapájate jadro a znižujete tlak na spodnú časť chrbta,“hovorí Amy Yoder Begley, trénerka Atlanta Track Club a olympionička z roku 2008. “To udrží vaše telo v rovnováhe počas celého dňa, čo sa premieta do lepšieho vyrovnania pri behu.”

Je lepšie viac stáť alebo sedieť?

Výskumníci tvrdia, že stojanie spáli viac kalórií ako sedenie, ale množstvo výhod z práce na nohách sa líši od štúdia k štúdiu.… Navyše, svalová aktivita zo státia je tiež spojená s nižším rizikom mŕtvice a srdcového infarktu, povedali výskumníci.

Ako dlho by ste mali denne stáť?

Odborníci zistili, že by ste sa mali snažiť stáť aspoň 2 hodiny denne, ale optimálne môžu byť až 4 hodiny denne. Môže sa to zdať veľa, ale existuje veľa spôsobov, ako môžete zapadnúť do dňa.

Aké sú výhody státia?

Stoj je pre chrbát lepšie ako sedenie. posilňuje svaly nôh a zlepšuje rovnováhu. Spaľuje viac kalórií ako sedenie. Je to tiež skvelý protijed proti tvorbe krvných zrazenín hlboko v nohách.

Odporúča: