Logo sk.boatexistence.com

Kedy je sezóna mušlí pei?

Obsah:

Kedy je sezóna mušlí pei?
Kedy je sezóna mušlí pei?

Video: Kedy je sezóna mušlí pei?

Video: Kedy je sezóna mušlí pei?
Video: PEI Mussels: A Sustainable Story - Preparing for Market 2024, Smieť
Anonim

Na východnom pobreží sú čerstvé mušle dostupné celoročne. Na západnom pobreží sú čerstvé mušle dostupné len od novembra do apríla.

Aké obdobie je sezóna mušlí?

Kedy sú mušle v sezóne? Hlavná sezóna čerstvých mušlí je október až marec. Mušle v škrupinách si môžete kúpiť celoročne. Môžete si ich kúpiť aj lúpané – mrazené, údené alebo plnené do slaného nálevu či octu.

Aké sú najlepšie mesiace pre mušle?

Mušle

  • Latinské meno. Mytilus Edulis.
  • Sezónnosť. Ľahko zapamätateľné pravidlo je, že mušle sú mimo sezóny počas mesiacov bez „r“! Takže najlepšia dostupnosť je od septembra do apríla.
  • Alternatívy. Mušle ponúkajú alternatívu k muškám.

Ako sa chovajú mušle PEI?

PEI Mušle sú pestované na lane a chované oddanými farmármi, ktorí milujú to, čo robia … Farmári zbierajú semená mušlí vo voľnej prírode, triedia ich, triedia, umiestňujú do ponožiek a potom mušle prineste späť do vody. Farmári udržiavajú svoje mušle viac ako rok, kým nedosiahnu veľkosť trhu.

Odkiaľ sú slávky PEI?

Z z nedotknutých vôd Atlantiku pri pobreží Nového Škótska sú mušle z Ostrova princa Edwarda známe svojou tmavočiernou škrupinou a sladkou chuťou. Jednoducho poduste na olivovom oleji, cesnaku a suchom bielom víne alebo uvarte v pikantnej omáčke marinara. Je to rýchle a jednoduché.

Odporúča: