Logo sk.boatexistence.com

Ktorý esenciálny olej je dobrý pri bolestiach hlavy?

Obsah:

Ktorý esenciálny olej je dobrý pri bolestiach hlavy?
Ktorý esenciálny olej je dobrý pri bolestiach hlavy?

Video: Ktorý esenciálny olej je dobrý pri bolestiach hlavy?

Video: Ktorý esenciálny olej je dobrý pri bolestiach hlavy?
Video: Мало кто об этом знает ❗️Всего 2 гвоздики в день творят чудеса 2024, Smieť
Anonim

Mätový olej Mätový olej je jedným z najčastejšie používaných esenciálnych olejov na liečbu bolestí hlavy a záchvatov migrény. Obsahuje mentol, ktorý môže pomôcť uvoľniť svaly a zmierniť bolesť. Predpokladá sa, že topická aplikácia zriedeného mätového oleja môže pomôcť zmierniť bolesť z tenzných bolestí hlavy a záchvatov migrény.

Ako používate esenciálne oleje na bolesti hlavy?

Ako ich používať

  1. Aplikovanie oleja na spánky alebo čelo: Pred nanesením na pokožku je potrebné esenciálne oleje zriediť nosným olejom, ako je kokosový olej. …
  2. Inhalácia oleja: Ľudia môžu inhalovať esenciálne oleje pridaním niekoľkých kvapiek do tkaniva, držaním tkaniva pod nosom a hlbokým dýchaním.

Ako používate mätový olej na bolesti hlavy?

Nalejte horúcu vodu do misky a pridajte 3 až 7 kvapiek esenciálneho oleja Zakryte si hlavu uterákom, zatvorte oči a dýchajte nosom. Robte to nie dlhšie ako 2 minúty. Inhalácia pary môže pomôcť pri bolestiach hlavy, najmä ak máte aj príznaky preťaženia.

Kde si natierate levanduľový olej na bolesti hlavy?

Vedecké dôkazy. V jednej malej štúdii bolo 47 účastníkov s migrénou rozdelených do dvoch skupín. Jedna skupina inhalovala levanduľový esenciálny olej po dobu 15 minút v skorých štádiách ich záchvatu (dve až tri kvapky oleja si natreli na hornú peru).

Zbavuje levanduľa bolesti hlavy?

Levanduľa preukázala, že znižuje stres a zmierňuje chronické bolesti hlavy. Esenciálne oleje v levanduli priamo ovplyvňujú bolesti hlavy tým, že zmierňujú napätie a dehydratáciu. Pridanie niekoľkých kvapiek levanduľového esenciálneho oleja môže pomôcť znížiť stres.

Odporúča: