Logo sk.boatexistence.com

Keď sa ho zmocnili filistí v gath?

Obsah:

Keď sa ho zmocnili filistí v gath?
Keď sa ho zmocnili filistí v gath?

Video: Keď sa ho zmocnili filistí v gath?

Video: Keď sa ho zmocnili filistí v gath?
Video: Prof. Aren M. Maeir - Whatever happened to the Philistines?! 2024, Smieť
Anonim

(5) Časová veta "Keď ho Filištínci zajali v Gáte." Toto je historický odkaz na epizódu v 1 Sam 21:11, keď Dávid prišiel medzi Filištíncov po svojom prvom lete zo Saulu.

Aký je význam žalmu 57?

Žalm sa skladá z dvoch častí. V prvom, verši 1–6, Dávid vyjadruje úzkosť, ktorú cítil, prosí Božiu pomoc proti Saulovi a jeho ďalším nepriateľom. V druhej časti, verše 7-11, pokračuje v sebavedomom očakávaní vyslobodenia a podnecuje svoju dušu k chvále.

Čo hovorí Žalm 56?

V Bohu budem chváliť jeho slovo, v Boha som vložil svoju dôveru; Nebudem sa báť toho, čo mi môže urobiť telo. Každý deň rúcajú moje slová: všetky ich myšlienky sú proti mne pre zlo. Zhromažďujú sa, skrývajú sa, označujú moje kroky, keď čakajú na moju dušu.

Čo robili Filištínci, keď zomrel Goliáš?

Po tom, čo ho zabil, odťal mu hlavu mečom. Keď Filištínci videli, že ich hrdina je mŕtvy, obrátili sa a utekali. Potom sa izraelskí a judskí muži s krikom rozbehli vpred a prenasledovali Filištínov až ku vchodu do Gátu a k bránam Ekronu.

Kto zabil Filištíncov v Biblii?

Jonatán, v Starom zákone (I. a II. Samuel), najstarší syn kráľa Saula; jeho neohrozenosť a vernosť svojmu priateľovi, budúcemu kráľovi Dávidovi, z neho robí jednu z najobdivovanejších postáv Biblie. Jonatán sa prvýkrát spomína v I Sam. 13:2, keď porazil posádku Filištíncov pri Gebe.

Odporúča: