Logo sk.boatexistence.com

Kde dochádza k cytoplazmatickému prúdeniu?

Obsah:

Kde dochádza k cytoplazmatickému prúdeniu?
Kde dochádza k cytoplazmatickému prúdeniu?

Video: Kde dochádza k cytoplazmatickému prúdeniu?

Video: Kde dochádza k cytoplazmatickému prúdeniu?
Video: The Indo-European Ritual of Human Sacrifice 2024, Apríl
Anonim

Cytoplazmatický streaming, tiež nazývaný protoplazmatický streaming a cyklóza, je tok cytoplazmy vo vnútri bunky, poháňaný silami z cytoskeletu. Je pravdepodobné, že jeho funkciou je, aspoň čiastočne, urýchliť transport molekúl a organel okolo bunky.

Ako dochádza k cytoplazmatickému streamovaniu?

Cytoplazmatické prúdenie, nazývané aj protoplazmatické prúdenie, pohyb tekutej látky (cytoplazmy) v rámci rastlinnej alebo živočíšnej bunky … Molekuly myozínu pripojené k bunkovým organelám sa pohybujú pozdĺž aktínových vlákien, ťahanie organel a zametanie ďalšieho cytoplazmatického obsahu rovnakým smerom.

Vyskytuje sa cytoplazmatický streaming v eukaryotických bunkách?

Nachádza sa v mnohých veľkých eukaryotických bunkách, najmä v rastlinách, cytoplazmatické prúdenie je cirkulácia ich obsahu poháňaná strhávaním tekutín z častíc prenášaných molekulárnymi motormi na periférii bunky.

Ktorá časť bunky slúži ako indikátor cytoplazmatického prúdenia v rastlinných bunkách?

Chloroplasty je známe, že sa pohybujú spolu s prúdením, ako aj samy sa presúvajú do polôh určených svetlom a rovinami delenia buniek, hoci detaily kontaktu chloroplast-cytoskelet sú často menšie dobre pochopené [31].

Prebieha cytoplazmatický prúd vo všetkých bunkách rovnakým smerom?

Prečo je zrnitá cytoplazma zreteľnejšia po stranách bunky ako v strede? … Pohybujú sa všetky bunkové zložky počas cytoplazmatického prúdenia rovnakým smerom a rýchlosťou? Áno, cytoplazma sa pohybuje. Aký je váš záver o jednotnosti cytoplazmatického streamovania?

Odporúča: