Logo sk.boatexistence.com

Prečo dochádza v elodei k cytoplazmatickému prúdeniu?

Obsah:

Prečo dochádza v elodei k cytoplazmatickému prúdeniu?
Prečo dochádza v elodei k cytoplazmatickému prúdeniu?

Video: Prečo dochádza v elodei k cytoplazmatickému prúdeniu?

Video: Prečo dochádza v elodei k cytoplazmatickému prúdeniu?
Video: 7 признаков того, что тебя используют в отношениях. КАК ПОНЯТЬ, ЧТО ДЕВУШКА ТЕБЯ ИСПОЛЬЗУЕТ? 2024, Smieť
Anonim

Cytoplazmatické prúdenie cirkuluje chloroplasty okolo centrálnych vakuol v rastlinných bunkách. Toto optimalizuje rovnomerné vystavenie svetla na každom jednom chloroplaste, čo môže maximalizovať účinnosť fotosyntézy. Pravý obrázok je skutočný cytoplazmatický prúd chloroplastov v bunkách Elodea.

Aký je účel cytoplazmatického streamovania v rastline Elodea?

Cytoplazmatické prúdenie, tiež nazývané protoplazmatické prúdenie, pohyb tekutej látky (cytoplazmy) v rastlinnej alebo živočíšnej bunke. Pohyb prenáša živiny, bielkoviny a organely v bunkách.

Existuje v Elodei cytoplazmatický streaming?

Cytoplazma buniek listov Elodea je obmedzená na tenkú granulárnu vrstvu obsahujúcu mnoho šošovkovitých cl~loroplastov, obklopujúcich veľkú centrálnu vakuolu. Cytoplazmatický streaming je videný vo väčšine buniek ako cyklický pohyb okolo bunkových stien.

Aký je význam cytoplazmatického streamovania?

Cytoplazmatický streaming hrá dôležitú úlohu v bunkových procesoch, pretože podporuje výmenu rozpustených látok medzi cytoplazmou a organelami a umožňuje laterálny transport na veľké vzdialenosti.

Prečo je cytoplazmatický streaming výhodný pre rastlinnú bunku?

Hoci tento proces ako celok nie je úplne pochopený, cytoplazmatický streaming je to, čo umožňuje živinám a bielkovinám pohybovať sa vo vnútri bunky. V niektorých jednobunkových organizmoch tiež dáva bunke schopnosť pohybu.

Odporúča: