Logo sk.boatexistence.com

Prečo dochádza k nekonkurenčnej inhibícii?

Obsah:

Prečo dochádza k nekonkurenčnej inhibícii?
Prečo dochádza k nekonkurenčnej inhibícii?

Video: Prečo dochádza k nekonkurenčnej inhibícii?

Video: Prečo dochádza k nekonkurenčnej inhibícii?
Video: Der ultimative Guide: 6 wichtige Dinge über Hefewasser, die du unbedingt wissen musst! 2024, Smieť
Anonim

K nekompetitívnej inhibícii dochádza keď sa inhibítor naviaže na enzým na inom mieste, než je aktívne miesto … V druhom prípade inhibítor nezabráni väzbe substrátu na enzým ale dostatočne mení tvar miesta, na ktorom prebieha katalytická aktivita, aby sa tomu zabránilo.

Ako funguje nekonkurenčný inhibítor?

Pri nekompetitívnej inhibícii inhibítor neblokuje väzbu substrátu na aktívne miesto. Namiesto toho sa pripojí na inom mieste a blokuje enzým vykonávať svoju prácu Táto inhibícia sa považuje za „nekompetitívnu“, pretože inhibítor aj substrát sa môžu viazať súčasne.

Ako pôsobí nekompetitívny inhibítor na enzým?

Nekompetitívny inhibítor pôsobí znižovaním obratu a nie znižovaním podielu molekúl enzýmu, ktoré sú viazané na substrát Nekompetitívnu inhibíciu na rozdiel od kompetitívnej inhibície nemožno prekonať zvýšením koncentrácie substrátu.

Aké sú príklady nekonkurenčných inhibítorov?

inhibičné účinky ťažkých kovov a kyanidu na cytochrómoxidázu a arzeničnanu na glyceraldehydfosfátdehydrogenázu sú príklady nekompetitívnej inhibície. Tento typ inhibítora pôsobí tak, že sa kombinuje s enzýmom takým spôsobom, že z nejakého dôvodu je aktívne miesto nefunkčné.

Prečo nekompetitívne inhibítory znižujú Vmax?

Nekompetitívna inhibícia

Bolo to preto, že zvyšujúci sa substrát spôsobil, že aktívne sa zvýšilo percento enzýmu. Pri nekompetitívnej inhibícii nemá zvýšenie množstva substrátu žiadny vplyv na percento aktívneho enzýmu. … Zníženie množstva prítomného enzýmu znižuje Vmax

Odporúča: