Logo sk.boatexistence.com

Prečo je pulvinár dôležitý?

Obsah:

Prečo je pulvinár dôležitý?
Prečo je pulvinár dôležitý?

Video: Prečo je pulvinár dôležitý?

Video: Prečo je pulvinár dôležitý?
Video: Prečo je KAPITALIZMUS najlepší? 2024, Smieť
Anonim

Pulvinar je najväčšie jadro talamu a má silnú konektivitu so zrakovou kôrou. … Prostredníctvom svojich spojení s colliculus superior (SC) a oblasťami dorzálneho vizuálneho prúdu vyčnievajúceho do zadného parietálneho kortexu (PPC) je pulvinar dôležitou súčasťou siete vizuálnej pozornosti.

Aká je oblasť pulvináru?

Pulvinar je súbor jadier v talame, ktoré do značnej miery súvisia s vizuálnym spracovaním vo vyšších kortikálnych oblastiach. Vo fylogenéze sa veľkosť pulvinárnych jadier dramaticky zväčšila paralelne s rastom týchto vyšších kortikálnych oblastí.

Čo sú pulvinárne jadrá?

Pulvinárne jadrá alebo jadrá pulvinaru (nuclei pulvinares) sú jadrá (bunkové telá neurónov) umiestnené v talame (časť mozgu stavovcov)Ako skupina tvoria kolekciu nazývanú pulvinár talamu (pulvinar thalami), zvyčajne len pulvinar.

Aké sú talamické jadrá?

Talamové jadrá sú zhluky husto nahromadených tiel neurónových buniek, ktoré tvoria talamus Talamus je vajcovitá, spárovaná štruktúra šedej hmoty, ktorá sa nachádza v strede mozgu, len nadradený mozgovému kmeňu. Každá strana talamu obsahuje šesť skupín jadier; Predné jadrá talamu.

Čo je bočné geniculate telo?

FMA. 62209. Anatomické pojmy neuroanatómie. Laterálne geniculate nucleus (LGN; tiež nazývané laterálne geniculate telo alebo lateral geniculate complex) je prenosové centrum v talame pre zrakovú dráhu Je to malá, vajcovitá, ventrálna projekcia talamus, kde sa talamus spája s optickým nervom.

Odporúča: