Logo sk.boatexistence.com

Kto vyliezol na polovičnú kupolu?

Obsah:

Kto vyliezol na polovičnú kupolu?
Kto vyliezol na polovičnú kupolu?

Video: Kto vyliezol na polovičnú kupolu?

Video: Kto vyliezol na polovičnú kupolu?
Video: Первый босс Эйктюр ► 2 Прохождение Valheim 2024, Smieť
Anonim

George G. Anderson je známy najmä tým, že 12. októbra 1875 uskutočnil prvý výstup na vrchol Half Dome v Yosemitskom národnom parku v Kalifornii v Spojených štátoch amerických. Počas výstupu vyvŕtal diery, ktoré po roku 1919, prišiel umiestniť káble obľúbenej cesty hore Half Dome.

Zomrel niekto na Half Dome?

Od roku 2005 došlo na Half Dome k najmenej 13 úmrtiam, 291 nehodám a 140 pátracím a záchranným misiám (údaje za rok 2010 nie sú zahrnuté).

Lezú horolezci na Half Dome?

Najznámejší skalný útvar v Yosemitskom národnom parku (možno aj v Spojených štátoch), Half Dome je jedným z najvyhľadávanejších výstupov pre turistov a rock horolezcov. Half Dome sa týči 4 737 stôp nad Yosemitským údolím v nadmorskej výške 8 844 stôp nad morom.

Potrebujete rukavice na Half Dome?

Rukavice: Správne rukavice sú na kábloch Half Dome nevyhnutnosťou. Akékoľvek železiarstvo bude mať nitrilové pracovné rukavice, ktoré by boli vhodné na túto túru. Rukavice potiahnuté nitrilom sú ľahké a fungujú najlepšie. Latexové rukavice s extra „pogumovanou“priľnavosťou sú tiež veľmi dobré, ale niektorí ľudia sú alergickí na latex.

Potrebujem postroj pre Half Dome?

Potrebujem postroj? Väčšina ľudí nepoužíva na výstup na Half Dome postroj Niektorí áno a je to optimálny spôsob, ako zaistiť bezpečnosť (a pokoj) pri výstupe a zostupe po lanách. Ak vás výška znervózňuje, dôrazne vám odporúčame nosiť úväzok alebo túto časť túry neskúšať.

Odporúča: