Logo sk.boatexistence.com

Ktorý cmdlet spúšťa alias „gcm“?

Obsah:

Ktorý cmdlet spúšťa alias „gcm“?
Ktorý cmdlet spúšťa alias „gcm“?

Video: Ktorý cmdlet spúšťa alias „gcm“?

Video: Ktorý cmdlet spúšťa alias „gcm“?
Video: Linux Commands for Beginners 08 - Command Aliases 2024, Smieť
Anonim

Napríklad cmdlet Get-Command má vstavaný alias gcm. Môžete tiež použiť aliasy na pridanie názvov príkazov z iných jazykov, aby sa používatelia nemuseli učiť nové príkazy.

Pre aký cmdlet je alias ls?

"cd" je alias pre cmdlet Set-Location. "dir" je alias pre cmdlet Get-ChildItem. "ls" je ďalší alias pre cmdlet Get-ChildItem pre tých, ktorí sú zvyknutí na unixové shelly. Ak chcete zobraziť všetky vstavané aliasy, použite príkaz Get-Alias, ako je uvedené nižšie.

Ktorá cmdlet je priradená k adresáru?

PowerShell používa aliasy, ktoré vám umožňujú známy spôsob práce s cestami poskytovateľa. Príkazy ako dir a ls sú teraz aliasy v systéme Windows a dir v systéme Linux a macOS pre Get-ChildItem, cd je alias pre Set-Location.

Čo je GCM v PowerShell?

Get-Command [gcm]Windows PowerShell umožňuje objavovanie jeho príkazov a funkcií pomocou Get-Command. Zobrazuje zoznam príkazov konkrétnej funkcie alebo na konkrétny účel na základe vášho parametra vyhľadávania. V prostredí PowerShell stačí zadať príkaz Get-Command a potom vyhľadávací dopyt.

Ktorý cmdlet spúšťate v PowerShell?

PowerShell umožňuje správcom vykonávať administratívne úlohy na lokálnych aj vzdialených systémoch Windows. Tieto úlohy sa vykonávajú pomocou cmdletov PowerShell (command-lets), čo sú špeciálne jednoduché príkazy pozostávajúce z dvoch slov – slovesa a podstatného mena – ktoré vykonávajú jednoduchú funkciu.

Odporúča: