Logo sk.boatexistence.com

Platíte DPH za nové stavby?

Obsah:

Platíte DPH za nové stavby?
Platíte DPH za nové stavby?

Video: Platíte DPH za nové stavby?

Video: Platíte DPH za nové stavby?
Video: Как снять жилье в Черногории просто и выгодно. Рельный опыт. Рекомендуем проверенных риелторов. 2024, Smieť
Anonim

DPH – New Build New Build s nulovou sadzbou, čo znamená, že stavebník alebo subdodávateľ registrovaný ako platiteľ DPH musí svoju prácu nulovať a neúčtovať DPH len za prácu alebo dodávajte a opravujte zmluvy.

Prečo sa na nové stavby neúčtuje DPH?

Vám nemá byť účtovaná DPH za stavebné služby (prácu) alebo stavebný materiál, ktorý poskytujú. Je to preto, že väčšina (ak nie všetky) ich služieb a stavebných materiálov majú nárok na nulové hodnotenie. Inými slovami, nebudú musieť platiť žiadnu DPH, a preto by to nemalo byť prenesené na vás.

Vzťahuje sa na komerčnú novostavbu DPH?

Predaj novej obchodnej budovy má štandardné hodnotenie. Budova je klasifikovaná ako nová po dobu troch rokov po dokončení. Predaj nenových komerčných budov je oslobodený od DPH, pokiaľ predajca „nerozhodol zdanenie“budovy. Prenájom obydlia je oslobodený od DPH.

Aká je sadzba DPH na nové budovy?

Pri novostavbách, prestavbách a rekonštrukciách, ktoré prinesú obydlie, ktoré nebolo obývané 10 rokov, späť do užívania ako obydlie: Dodanie len materiálu je vždy v štandardnej sadzbe DPH, ktorá je v súčasnosti 20% (5% na niektoré energetické položky).

Platíte daň za novostavby?

Ak máte chuť vidieť projekt na vlastné oči a plánujete ho po dokončení predať so ziskom, riskujete, že budete ako developer zdanení. To znamená, že zisky budú podliehať dani z príjmu až do výšky 47 percent po odpočítaní stavebných nákladov a hodnoty pozemku.

Odporúča: