Logo sk.boatexistence.com

Nerob druhým verš?

Obsah:

Nerob druhým verš?
Nerob druhým verš?

Video: Nerob druhým verš?

Video: Nerob druhým verš?
Video: Nedeľa 27.8.2023 - Je v Kristovi pre náš život ANO aj NIE , alebo LEN ÁNO? 2024, Smieť
Anonim

V preklade Biblie kráľa Jakuba text znie: Preto všetko, čo by ste chceli, aby vám ľudia robili: robte aj vy im, lebo toto je zákon a proroci. … im tiež urobí; lebo toto je zákon a proroci.

Nerob druhým, čo znamená zlaté pravidlo?

Jednoducho povedané, to znamená mali by ste sa správať k ostatným tak, ako by ste chceli, aby sa oni správali k vám. Ak nechcete, aby vám bolo ubližované, nespravodlivo alebo zosmiešňované, nerobte tieto veci iným ľuďom. Toto sa nazýva zlaté pravidlo a je ústredným prvkom väčšiny náboženských vierovyznaní.

Čo je biblický verš robiť druhým?

Marek 12:31, Lukáš 10:27 - „…Miluj blížneho svojho ako seba samého…“Tieto verše z kresťanskej Biblie, známej aj ako Biblia „Zlaté pravidlo“verše, vydaj príkaz, ktorý patrí medzi najvyššie a najkrajšie veci, ktoré náboženstvo ponúka.

Nerob druhým to, čo nechceš, aby iní robili tebe?

Príkaz založený na slovách Ježiša v Kázni na vrchu: „Všetko, čo by ste chceli, aby vám ľudia robili, robte aj vy im.“ Mozaikový zákon obsahuje paralelné prikázanie: „Čokoľvek ti ubližuje, nerob nikomu inému.“

Aké sú dve najväčšie prikázania Mt 22 37 39?

Ježiš mu povedal: Milovať budeš Pána, svojho BOHA!! (Matúš 22:37-39 KJV) „Ježiš mu povedal: Ty milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou. Toto je prvé a veľké prikázanie.

Odporúča: