Logo sk.boatexistence.com

Pomáha vám čítanie zaspať?

Obsah:

Pomáha vám čítanie zaspať?
Pomáha vám čítanie zaspať?

Video: Pomáha vám čítanie zaspať?

Video: Pomáha vám čítanie zaspať?
Video: [Skús počúvať 3 minúty] RÝCHLE ZASPÁVANIE | HUDBA S BINAURÁLNYM BEATOM NA HLBOKÝ SPÁNOK 2024, Smieť
Anonim

Áno, môže to byť užitočné pri zrýchlení času potrebného na zaspávanie Keďže čítanie knihy pred spaním je známym prostriedkom na zníženie stresu, môže vám tiež pomôcť zaspať rýchlejšie zaspať. Okrem toho, ak rozptyľujete váš mozog novými informáciami alebo príbehom niekoho iného, môže vás odpútať od vašich vlastných problémov.

Je zlé čítať v posteli?

Pravda je niekde uprostred. Je pravda, že čítanie, keď ležíte, môže zaťažiť vaše oči. Cvičenie vás však neokradne o víziu. Napriek tomu, keď príde na čítanie v posteli, majte na pamäti nasledujúce tipy pre zdravie očí.

Uspáva ma čítanie?

Keď čítame, robíme to v pohodlnej polohe – sedíme alebo ležíme – na tichom mieste a často na konci dňa alebo po ňom energickejšie aktivity, z ktorých všetky prispievajú k stavu relaxácie a ospalosti.

Je pre vás čítanie pred spaním zlé?

Rozbitie knihy pred spaním môže tiež pomôcť v boji proti nespavosti: Štúdia vedcov z University of Sussex z roku 2009 ukázala, že šesť minút čítania znižuje stres o 68 %(uvoľňujúcejšie ako hudba alebo šálka čaju), čím sa prečistí myseľ a telo sa pripraví na spánok.

Mám si čítať alebo ísť spať?

Kognitívny neuropsychológ Dr David Lewis zistil, že „ čítanie fungovalo najlepšie, čím sa znížila hladina stresu o 68 percent“. … Rada pre spánok hovorí, že „39 % ľudí, ktorí majú vo zvyku čítať pred spaním, spí veľmi dobre“. Je úplne logické, že aktivita, ktorá znižuje stres, je prospešná pred spaním.

Odporúča: