Logo sk.boatexistence.com

Čo je server glassfish?

Obsah:

Čo je server glassfish?
Čo je server glassfish?

Video: Čo je server glassfish?

Video: Čo je server glassfish?
Video: GlassFish Server could not be started with JDK 19(default) || 100% solution || TyBscit || Java 2024, Júl
Anonim

GlassFish je projekt aplikačného servera platformy Jakarta EE s otvoreným zdrojovým kódom, ktorý začala spoločnosť Sun Microsystems, potom sponzorovala Oracle Corporation a teraz žije v nadácii Eclipse Foundation a podporuje Payara, Oracle a Red Hat. Podporovaná verzia pod Oracle sa volala Oracle GlassFish Server.

Na čo slúži server GlassFish?

GlassFish je aplikačný server, ktorý možno použiť aj ako webový server (Http server). Webový server znamená: Spracovanie požiadaviek HTTP (zvyčajne z prehliadačov). Servlet Container (napr. Tomcat) znamená: Dokáže spracovať servlety a JSP.

Aký je rozdiel medzi serverom GlassFish a serverom Tomcat?

Tomcat je jednoducho server HTTP a kontajner servletov Java. Glassfish je kompletný aplikačný server Java EE vrátane kontajnera EJB a všetkých ostatných funkcií tohto zásobníka. … Na porovnanie, Tomcat server administrácia je jednoduchšia ako správa Glassfish, pretože v Tomcat je menej pohyblivých častí.

Ako funguje server GlassFish?

Číslo portu servera GlassFish. Predvolená hodnota je 8080. Číslo portu administračného servera. Predvolená hodnota je 4848.

Spustenie servera GlassFish pomocou NetBeans IDE

  1. Kliknite na kartu Služby.
  2. Rozbaliť uzol Servers.
  3. Kliknite pravým tlačidlom myši na inštanciu servera GlassFish a vyberte možnosť Štart.

Ktorý je lepší GlassFish alebo Tomcat?

Vzhľadom na to, že má na rozdiel od GlassFish menej pohyblivých častí, Tomcat je oveľa jednoduchšie spravovať a spravovať. Tradične sa považuje za „odľahčenú“verziu Java EE, pretože slúži ako webový server a kontajner Servlet.

Odporúča: