Logo sk.boatexistence.com

Sú svetelné okruhy uzemnené?

Obsah:

Sú svetelné okruhy uzemnené?
Sú svetelné okruhy uzemnené?

Video: Sú svetelné okruhy uzemnené?

Video: Sú svetelné okruhy uzemnené?
Video: Электрика в квартире своими руками. Финал. Переделка хрущевки от А до Я. #11 2024, Smieť
Anonim

Akékoľvek svetlo, lampa, držiak žiaroviek alebo armatúra s vodivým alebo kovovým vonkajším povrchom musí byť vždy uzemnená, aby sa predišlo riziku zasiahnutia elektrickým prúdom alebo vážneho zranenia.

Ako zistíte, či je okruh osvetlenia uzemnený?

Ak si myslíte, že kábel FEED má chýbajúce uzemnenie, môžete to skontrolovať na spotrebiteľskej jednotke. Keď je napájanie vypnuté, mali by ste si všimnúť kábel smerujúci k mcb a sledovať uzemňovacie vodiče späť k uzemňovacím svorkám. Odstráňte oba uzemňovacie vodiče z tohto okruhu a skontrolujte, či je medzi nimi kontinuita.

Prečo sa pre svetelný okruh nevyžaduje uzemnenie?

Ak je v kábli nejaký nežiaduci napájací signál (šum), môže to poškodiť zariadenie. Na zníženie tohto účinku je potrebná zem. Svetelný obvod nesie nízky výkon (prúd). Takže ignorujeme uzemňovací terminál.

Čo sa stane, ak svietidlo nie je uzemnené?

Väčšina normálnych svietidiel má uzemňovaciu svorku a ak nemáte v elektrike uzemnenie, potom elektrikár nemôže rozsvietiť svetlo … Dvojitá izolácia svetlo, ktoré je tiež známe ako svetlo triedy 2, je navrhnuté tak, aby umožňovalo pripojenie k vašej elektrine bez uzemnenia.

Ako sú zapojené osvetľovacie okruhy?

Okruhy osvetlenia sú zapojené dvoma rôznymi spôsobmi, a to buď pomocou spojovacích skriniek alebo stropných ružíc so slučkou. V súčasnosti prevláda systém loop-in – aj keď jednotlivé okruhy často kombinujú tieto dva pre čo najúspornejšie využitie kábla. Na rozdiel od silových obvodov sú svetelné obvody vždy radiálneho typu.

Odporúča: