Logo sk.boatexistence.com

Kedy môžete prijať Eucharistiu?

Obsah:

Kedy môžete prijať Eucharistiu?
Kedy môžete prijať Eucharistiu?

Video: Kedy môžete prijať Eucharistiu?

Video: Kedy môžete prijať Eucharistiu?
Video: When Should a Catholic NOT Receive Communion? 2024, Smieť
Anonim

Východní katolíci sú povinní prijímať Eucharistiu keď sú v nebezpečenstve smrti a podľa zvyklostí a zákonov jednotlivých východných katolíckych cirkví „najmä v čase Veľkej noci, počas ktorého Kristus odovzdal eucharistické tajomstvo.“

Aké sú požiadavky na prijatie Eucharistie?

V katolíckej viere je prijímanie ústrednou časťou omše. Na prijatie Eucharistie musíte okrem iných požiadaviek byť pokrsteným katolíkom a byť v stave milosti. Pri prijímaní môžete prijať Kristovo Telo a Krv.

Aké sú 3 požiadavky, aby ste mohli prijímať Eucharistiu?

Aj vtedy existujú podmienky. Prijímajúci musia hľadať Eucharistiu sami, nie byť pozvaní, aby ju prijali; nemôžu ho prijať od svojich vlastných ministrov; preukázať, že chápu katolícke chápanie sviatosti; a konečne veriť, že sú oslobodení od ťažkého hriechu.

Môžete prijať Eucharistiu bez birmovania?

Na túto otázku nie je veľmi krátka odpoveď. Eucharistia nie je jedinečná sviatosť katolíckej cirkvi. … Na prijímanie musíte byť pokrstení do Katolíckej cirkvi To však neznamená, že pred prvým svätým prijímaním musíte prijať sviatosť birmovania.

Môžete prijať Eucharistiu, ak meškáte na svätú omšu?

Takže základné pravidlo: Ak prídete neskoro na svätú omšu v nedeľu alebo vo sviatok vlastnou vinou, stále môžete prijať prijímanie. Ale budete sa musieť zúčastniť na inej svätej omši v ten deň, aby ste si splnili svoju nedeľnú povinnosť.

Odporúča: