Logo sk.boatexistence.com

Čo je intertext pri čítaní a písaní?

Obsah:

Čo je intertext pri čítaní a písaní?
Čo je intertext pri čítaní a písaní?

Video: Čo je intertext pri čítaní a písaní?

Video: Čo je intertext pri čítaní a písaní?
Video: What is Intertext/Intertextuality? 2024, Smieť
Anonim

Intertextualita je formovanie významu textu iným textom Je to prepojenie medzi podobnými alebo príbuznými literárnymi dielami, ktoré odrážajú a ovplyvňujú interpretáciu textu publikom. … Intertextové čísla zahŕňajú narážky, citáty, kalky, plagiáty, preklady, pastiše a paródie.

Aké sú príklady intertextu?

Intertextualita je vzťah medzi textami, ktoré vznikajú prostredníctvom citátov a narážok. Intertextové čísla zahŕňajú narážku, citát, kalk, plagiát, preklad, pastiš a paródiu.

Čo je intertext a hypertext?

Ako podstatné mená rozdiel medzi hypertextom a intertextom

je ten, že hypertext je (nespočítateľný) digitálny text, v ktorom môže čitateľ prechádzať súvisiacimi informáciami prostredníctvom vložených hypertextových odkazov, zatiaľ čo intertext je odkaz na jeden text v rámci iného.

Aký je význam intertextu pri čítaní?

Uznanie a pochopenie intertextuality vedie k oveľa bohatšiemu zážitku z čítania, ktorý pozýva k novým interpretáciám, pretože prináša do textu ďalší kontext, myšlienku, príbeh Keďže sú tu nové vrstvy významu zavedené, existuje potešenie v zmysle spojenia a kontinuity textov a kultúr.

Aký je význam intertextu?

Intertextualita je dôležitou etapou v chápaní literárneho diela, pretože je potrebné vidieť, ako iné diela ovplyvnili autora a ako sú v diele použité rôzne texty sprostredkovať určité významy.

Odporúča: