Logo sk.boatexistence.com

Aký produkt vzniká pri horení vodíka na vzduchu?

Obsah:

Aký produkt vzniká pri horení vodíka na vzduchu?
Aký produkt vzniká pri horení vodíka na vzduchu?

Video: Aký produkt vzniká pri horení vodíka na vzduchu?

Video: Aký produkt vzniká pri horení vodíka na vzduchu?
Video: When Did We Discover that Hydrogen Produces Water when Burned? | Earth Lab 2024, Smieť
Anonim

V plameni čistého vodíkového plynu, horiaceho vo vzduchu, vodík (H2) reaguje s kyslíkom (O2) aby sa vytvorila voda (H2O) a uvoľnila sa energia. Ak sa spaľovanie vodíka vykonáva v atmosférickom vzduchu namiesto čistého kyslíka, ako je to bežné, môže spolu s vodnou parou vznikať malé množstvo oxidov dusíka.

Keď horí vodík Aký je produkt?

Najčastejšou látkou vznikajúcou pri spaľovaní vodíka je voda Atómy vodíka sa miešajú s atómami kyslíka a vytvárajú základný vzorec H20, výsledkom čoho je ľahký zvyšok vody, ktorý môže uniknúť ako vodná para alebo kondenzovať na povrchoch v blízkosti miesta, kde sa spaľuje vodík.

Aká je chemická zmena, keď vodík horí vo vzduchu?

Keď vodík horí na vzduchu, spája sa so vzdušným kyslíkom a vytvára vodu. Keďže vodík a kyslík prechádzajú chemickou zmenou, aby sa spolu chemicky spojili, vzniká H2O, zmena je chemickej povahy.

Čo sa stane, keď vodík horí so vzduchom?

V plameni čistého vodíkového plynu horiaceho vo vzduchu vodík (H2) reaguje s kyslíkom (O2) za vzniku vody (H2O) a uvoľňuje energiu Ak sa vykonáva v atmosférickom vzduchu namiesto čistého kyslíka, ako je to zvyčajne, spaľovanie vodíka môže spolu s vodnou parou vytvárať malé množstvá oxidov dusíka.

Aký druh chemickej reakcie je syntéza?

Syntézne reakcie sú reakcie, ku ktorým dochádza keď dva rôzne atómy alebo molekuly interagujú za vzniku odlišnej molekuly alebo zlúčeniny. Väčšinu času, keď nastane syntézna reakcia, sa uvoľní energia a reakcia je exotermická.

Odporúča: