Logo sk.boatexistence.com

Prečo je upravený hrubý príjem nižší?

Obsah:

Prečo je upravený hrubý príjem nižší?
Prečo je upravený hrubý príjem nižší?

Video: Prečo je upravený hrubý príjem nižší?

Video: Prečo je upravený hrubý príjem nižší?
Video: Adjusted Gross Income Explained (For Anyone To Understand!) 2024, Júl
Anonim

Význam a dôsledky AGI Vaša AGI je často východiskovým bodom pre výpočet vášho daňového účtu. Odtiaľ vykonáte rôzne úpravy a odpočítate povolené odpočty, aby ste zistili sumu, z ktorej budete platiť daň: To je váš zdaniteľný príjem. … Takže čím nižšie je vaše AGI, tým väčší odpočet

Čo znižuje váš upravený hrubý príjem?

Niektoré zrážky, na ktoré môžete mať nárok na zníženie svojho upraveného hrubého príjmu, zahŕňajú: … Odpočet nákladov na pedagóga Príspevky na účet zdravotného sporenia Príspevky do penzijného plánu , ako IRA alebo príspevky do penzijného plánu pre samostatne zárobkovo činné osoby. Pre samostatne zárobkovo činné osoby zdravotné poistenie a jedna polovica S/E dane.

Je upravený hrubý príjem vyšší alebo nižší?

Úpravy príjmov zahŕňajú položky ako výdavky na pedagóga, úroky zo študentskej pôžičky, platby výživného alebo príspevky na dôchodkový účet. Váš AGI nebude po vrátení nikdy vyšší ako váš hrubý celkový príjem a v niektorých prípadoch môže byť nižší.

Ako sa líši upravený hrubý príjem?

Hrubý príjem sa vzťahuje na mzdu alebo hodinovú mzdu stanovenú zamestnávateľom pred zrážkami. … Na rozdiel od hrubého príjmu je upravený hrubý príjem celkový zdaniteľný príjem po odpočítaní a iných úpravách Úpravy hrubého príjmu sú špecifické výdavky, ktoré určuje IRS.

Prečo sa zníženie AGI považuje za dôležité?

Vaša AGI tiež ovplyvňuje vašu oprávnenosť na mnohé odpočty a kredity dostupné vo vašom daňovom priznaní. Vo všeobecnosti platí, že čím nižšie je vaše AGI, tým väčšie množstvo zrážok a kreditov si budete môcť uplatniť a tým viac si budete môcť znížiť svoj daňový účet.

Odporúča: