Logo sk.boatexistence.com

V kyseline fosforečnej je elektrolyt?

Obsah:

V kyseline fosforečnej je elektrolyt?
V kyseline fosforečnej je elektrolyt?

Video: V kyseline fosforečnej je elektrolyt?

Video: V kyseline fosforečnej je elektrolyt?
Video: Как зарядить АКБ полностью. Расслоение электролита АКБ. 2024, Smieť
Anonim

Elektrolyt je čistá kyselina fosforečná, ktorá je pri izbovej teplote tuhá, ale topí sa pri 42 °C a v kvapalnej forme je stabilná do teploty tesne nad 200 °C. Je to protónový vodič s relatívne nízkou celkovou vodivosťou.

V ktorej z nasledujúcich možností sa kyselina fosforečná používa ako elektrolyt?

Ako už názov napovedá, PAFC používajú kyselinu fosforečnú (H3PO4) vo vysoko koncentrovanej forme (> 95%) keďže jeho elektrolyt a porézne uhlíkové elektródy obsahujú platinový katalyzátor (obr. 5.4). Vzduch obsahujúci CO2 sa používa ako oxidant a čistý vodík alebo plyn bohatý na vodík pôsobí ako primárne palivo na výrobu energie [1].

Aký typ elektrokatalyzátora sa používa v palivovom článku s kyselinou fosforečnou?

Palivové články s kyselinou fosforečnou (PAFC) používajú ako elektrolyt kvapalnú kyselinu fosforečnú – kyselina je obsiahnutá v matrici karbidu kremíka s teflónovou väzbou – a poréznych uhlíkových elektródach obsahujúcich platinový katalyzátorElektrochemické reakcie, ktoré prebiehajú v článku, sú znázornené na obrázku vpravo.

Čo sú to kyslé elektrolyty?

Látky, ktoré po rozpustení vo vode dávajú ióny, sa nazývajú elektrolyty. Môžu byť rozdelené na kyseliny, zásady a soli, pretože všetky poskytujú ióny, keď sú rozpustené vo vode. Tieto roztoky vedú elektrinu vďaka pohyblivosti kladných a záporných iónov, ktoré sa nazývajú katióny a anióny.

Ako funguje palivový článok s kyselinou fosforečnou?

Palivové články s kyselinou fosforečnou (PAFC) fungujú pri teplotách okolo 150 až 200 C (asi 300 až 400 stupňov F). Ako už názov napovedá, PAFC používajú ako elektrolyt kyselinu fosforečnú Kladne nabité vodíkové ióny migrujú cez elektrolyt z anódy na katódu.

Odporúča: