Logo sk.boatexistence.com

Čo je diatermická stena?

Obsah:

Čo je diatermická stena?
Čo je diatermická stena?

Video: Čo je diatermická stena?

Video: Čo je diatermická stena?
Video: Filv & Edmofo feat. Emma Peters - Clandestina 2024, Smieť
Anonim

V termodynamike diatermická stena medzi dvoma termodynamickými systémami umožňuje prenos tepla, ale neumožňuje prenos hmoty cez ňu.

Čo znamená diatermická stena?

Diatermická stena je stena, ktorá cez ňu umožňuje výmenu tepla. Áno, teplo ním môže prúdiť. Na druhej strane adiabatická stena je stena, ktorá cez ňu neprepúšťa žiadne teplo.

Čo znamená adiabatická stena?

Z Wikipédie, bezplatnej encyklopédie. V termodynamike adiabatická stena medzi dvoma termodynamickými systémami neumožňuje prechod tepla alebo chemických látok cez ňu, inými slovami, nedochádza k prenosu tepla ani k prenosu hmoty.

Čo je diatermické a adiabatické?

Diatermické látky sú tie látky, ktoré umožňujú prechod tepla cez ne a tento proces sa nazýva diatermický proces. Adiabatické látky sú látky, ktoré neprepúšťajú teplo a tento proces sa nazýva adiabatický proces.

Čo je to diatermický systém?

Diatermický (alebo niekedy diabatický): Diatermický systém je systém, v ktorom teplo môže ísť dovnútra alebo von zo systému Adiabatický: Adiabatický systém je taký, v ktorom teplo nemôže ísť v systéme alebo mimo neho. Izolovaný: Izolovaný systém je taký, v ktorom hmota ani teplo nemôžu vchádzať do systému ani von zo systému.

Odporúča: