Čo je hallux abducto valgus?

Obsah:

Čo je hallux abducto valgus?
Čo je hallux abducto valgus?

Video: Čo je hallux abducto valgus?

Video: Čo je hallux abducto valgus?
Video: HALLUX VALGUS TREATMENTS 2024, Septembra
Anonim

Vbočený palec je hrbolček, ktorý sa tvorí na vonkajšej strane palca na nohe. K tejto deformácii chodidla dochádza v dôsledku dlhoročného tlaku na kĺb palca nohy (metatarzofalangeálny alebo MTP kĺb). Nakoniec sa kĺb prsta dostane mimo zarovnanie a vytvorí sa kostný hrbolček. Lekársky výraz pre bunions je hallux abducto valgus.

Čo je to haluxová deformita Abducto valgus?

HAV je deformácia 1. metatarzu a hallux, (1. palec alebo palec na nohe). Táto deformácia sa vyvíja v priebehu času z abnormálnych síl pôsobiacich na chodidlo. Sú spôsobené štrukturálnymi abnormalitami dolnej končatiny a kompenzáciou, ku ktorej dochádza cez kĺby chodidla pri zaťažení.

Čo spôsobuje deformáciu hallux valgus?

Príčiny hallux valgus

V dôsledku slabšieho spojivového tkaniva sú častejšie postihnuté ženy. Rozkročená alebo šikmá noha podporujú hallux valgus. Nehoda môže byť príčinou hallux valgus. Artritické zmeny kĺbov môžu byť príčinou hallux valgus.

Čo robíte s hallux valgus?

Reklama

  1. Výmena topánok. Noste priestrannú a pohodlnú obuv, ktorá poskytuje dostatok miesta pre vaše prsty.
  2. Padding. Užitočné môžu byť voľnopredajné, neliečivé vypchávky alebo vankúšiky. …
  3. Lieky. …
  4. Vložky do topánok. …
  5. Aplikovanie ľadu.

Čo je to kostný hallux valgus?

Napätie (tiež známe ako hallux valgus) sa vyskytujú keď dôjde k nesprávnemu postaveniu prvého metatarzu (jednej z piatich dlhých kostí, ktoré prebiehajú od polovice chodidla po prsty) vo vzťahu na palec na nohe. Často viditeľná "hrčka" nie je nová kosť alebo nadmerný rast kosti, ale v skutočnosti samotná metatarzálna kosť.

Odporúča: