Logo sk.boatexistence.com

Sú penicillium a aspergillus?

Obsah:

Sú penicillium a aspergillus?
Sú penicillium a aspergillus?

Video: Sú penicillium a aspergillus?

Video: Sú penicillium a aspergillus?
Video: What is Aspergillus mold? 2024, Smieť
Anonim

Spory Aspergillus a Penicillium majú rovnakú veľkosť a tvar, takže sa často uvádzajú ako Penicillium/Aspergillus. … Rod Penicillium obsahuje asi 223 druhov, zatiaľ čo rod Aspergillus obsahuje 185 druhov.

Do ktorej skupiny patrí Aspergillus?

Aspergillus, rod húb v poradí Eurotiales (kmeň Ascomycota, kráľovstvo Huby), ktoré existujú ako asexuálne formy (alebo anamorfy) a sú patogénne (spôsobujúce choroby) u ľudí.

Kde sa nachádza Penicillium a Aspergillus?

Aspergillus, Penicillium a Talaromyces sú rôznorodé rody, ktoré patria do radu Eurotiales a obsahujú veľké množstvo druhov s celosvetovým rozšírením a obrovským rozsahom ekologických biotopov. Sú všadeprítomné a možno ich nájsť v vzduchu, pôde, vegetácii a vnútornom prostredí [1, 2].

Aký typ húb je Penicillium?

Penicillium je rôznorodý hubový rod askomycetových húb a obsahuje viac ako 350 druhov (Visagie et al., 2014). Penicillium sa často označuje ako Deuteromycetes.

Je Penicillium Aspergillus čierna pleseň?

'Čierna' pleseň je zastrešujúci pojem nie jedného typu plesne, ale viacerých druhov plesní. Pleseň, ktorá sa bežne označuje ako „čierna toxická“, sú druhy plesní stachybotrys, chaetomium, aspergillus, penicillium a fusarium.

Odporúča: